Mitropolitul Irineu, mesaj EMOȚIONANT: Naşterea Domnului luminează şi anul acesta întunericul care învăluie lumea noastră

Mitropolitul Irineu al Olteniei a transmis un mesaj emoționant cu ocazia Crăciunului.

"Naşterea Domnului luminează şi anul acesta cu lumina Sa întunericul care adesea învăluie lumea noastră, aducându-ne speranţă şi bucurie. Această lumină vine din peştera de la Betleem, unde păstorii au găsit pe Preacurata Fecioara Maria şi pe Iosif şi Pruncul, culcat în iesle. Întruparea Fiului lui Dumnezeu este o minune care ne cheamă la rugăciune şi meditaţie, îndemnându-ne să cugetăm la înălţimea de unde S-a pogorât acest Prunc şi cum ne-a ridicat prin Naşterea Sa la vrednicia de fii şi fiice ai Tatălui Său ceresc.

Taina Naşterii Sale merge evident dincolo de peştera în care S-a născut, Domnul fiind 'pâinea care s-a coborât din cer'. El n-a venit de la Sine, ci a fost trimis de Tatăl Cel ceresc, Care atât de mult ne-a iubit 'încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică'", afirmă ÎPS Irineu.

Ce întrebări ar trebui să ne punem

"El S-a făcut om cu adevărat, S-a născut din Preasfânta Fecioară Maria, într-un timp şi într-un loc determinat, la Betleem, a crescut într-o familie, a format un grup de ucenici pe care i-a învăţat tainele Împărăţiei cerurilor, ca apoi să-Şi termine misiunea Sa pământească pe cruce.

Acest mod de a acţiona al lui Dumnezeu este un puternic stimulent să ne întrebam cu privire la realismul credinţei noastre, care nu trebuie sa fie limitată la sfera sentimentului, a emoţiilor, ci trebuie să intre în concretul existentei noastre, adică trebuie sa atingă viaţa noastră de fiecare zi şi s-o orienteze în mod practic spre cele duhovniceşti. Deci, ce trebuie sa facem pentru a trăi după cum vrea Dumnezeu? Să credem în Naşterea, Răstignirea şi Învierea Mântuitorului Iisus Hristos, să împlinim poruncile Sale, să ne împărtăşim cu Sfintele Taine şi să ne rugăm Lui ca unui Împărat şi Dumnezeu", este îndemnul mitropolitului Olteniei, potrivit Agerpres.

Importanța rugăciunii

"Dacă în rugăciune înţelegem că fiecare zi ne este dăruită de Dumnezeu, fiind un dar şi o chemare a iubirii Lui, ne ridicăm repede mintea la Dumnezeu şi ne lărgim inima primind înlăuntrul ei pe Stăpânul vieţii. Tocmai pentru aceasta este necesar să ascultăm glasul Mântuitorului Iisus Hristos, Care ne încurajează să ne rugăm mereu, chiar dacă văzduhul se întuneca, chiar dacă suntem în suferinţă şi grea încercare. Există momente întunecate în viaţa noastră şi în acele momente credinţa pare să se stingă, dar rugăciunea ne ajuta să acceptam această osteneală. Atâţia sfinţi şi sfinte au trecut prin experienţa acestor momente dificile, dar au perseverat şi au biruit pe cel viclean şi greutăţile vieţii.

În aceasta atmosferă de sărbătoare ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos ca strălucirea Naşterii Sale să lumineze şi să aprindă inimile noastre de flacăra bunătăţii lui Dumnezeu. Fie ca toţi, prin iubirea lui Dumnezeu, să primim lumina şi să aducem lumina lumii în care trăim! Să avem grijă ca flacăra credinţei noastre dătătoare de speranţă să nu se stingă din cauza vânturilor reci ale acestor timpuri! Să o păzim cu străşnicie şi să o dăm şi altora!", mai spune mitropolitul Irineu, în finalul Pastoralei de Crăciun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel