Mitinguri în 15 oraşe ale ţării, de Ziua Maghiarilor. Ilie Năstase consideră că nu este NORMAL ce se întâmplă

Sâmbătă, 15 martie, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, zeci de manifestații au loc în 15 orașe mari ale țării, Ministerul Afacerilor Interne mobilizând aproximativ 1.500 de jandarmi și polițiști pentru a asigura liniștea și ordinea publică.  

Potrivit România TV, doar în Cluj-Napoca sunt pregătite două astfel de manifestări: una organizată cu ocazia Zilelor Maghiarilor de Pretutindeni şi un marş organizat de Noua Dreaptă, autoritățile române trebuind să instituie măsuri pentru evitarea întâlnirii celor două grupuri, pentru ca eventualele conflicte să nu apară.

De asemenea, la Oradea vor avea loc zeci de manifestări, depuneri de coroane, defilări şi spectacole, la evenimente fiind anunțate și prezența unor politicieni din Ungaria.

La Miercurea Ciuc şi Sfântu Gheorge va fi prezent şi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor de Externe de la Budapesta, în timp ce la Târgu Secuiesc va merge vicepremierul Ungariei, care va defila călare alături de preşedintele Consiliului Judeţean Covasna.

Evenimente similare, destinate sărbătoririi Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, se vor ţine şi la Târgu Mureş şi la Arad. 

Ce spune Gheorghe Funar

Legat de evenimentele din Ardeal, Gheorghe Funar a declarat, sâmbătă, la România TV, într-o intervenție telefonică: "După 25 de ani, începând de astăzi, românii din toată țara vor realiza pericolul unguresc și se vor uni pentru a pune piciorul în prag vis-a-vis de astfel de manifestări antiromânești de dezmembrare teritorială a României și de anexare a Ardealului la Ungaria".

De asemenea, în legătură cu defilarea călare a vicepremierului Ungariei la Târgu Secuiesc, Gheorghe Funar a apreciat că astfel de manifestări se datorează "modului ineficient în care au acționat guvernanții de astăzi.

"Dacă este Ziua Maghiarilor de Pretutindeni de ce nu organizează astfel de manifestații și în Germania?", a lansat întrebarea Funar.

Ilie Năstase: Nu este NORMAL ce se întâmplă

În cadrul aceleiași emisiuni, tenismenul Ilie Năstase a declarat, tot într-o intervenție telefonică, că trebuie făcută o legilație care să nu mai permită astfel de manifestații.

Întrebat cum comentează evenimentele din Ardeal organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, Ilie Năstase a răspuns referindu-se la vicepremierul Ungariei care a defilat călare pe teritoriul României: "Dacă omul asta vine pe cal astăzi, mâine vine cu tancul".  LA

Ulterior, celebrul tenismen a fost întrebat dacă acesta crede că este mesajul vicepremierului de la Budapesta.

"De ce să aibă vicepremierul Ungariei mai multe drepturi ca orice român care merge la Budapesta. Suntem noi atât de idioți, românii? Idioți om fi, dar proști nu cred că suntem. Nu este normal ce se întâmplă. Nu văd de ce acceptăm aceste jocuri, ne provoacă. Când Laszlo Tokes a declarat că ziua României, care de fapt zice el că este și a lui, este zi de doliu pentru toți mghiarii de pretutindeni, m-am îngrozit. Mi se pare ceva incredibil că îl lăsăm să vorbească așa și ne reprezintă pe noi la Bruxelles. Trebuie făcută o legislație în acest sens", a mai spus Ilie Năstase.

"Maghiarii nu urmăresc invazii culturale sau să îmbunătățească relațiile culturale. Ei urmăresc schimbări teritoriale, nu numai că sunt alegeri în Ungaria. O fac de mult timp și nu doar când sunt alegeri la ei", și-a exprimat părerea Năstase.

PMP și PDL, mitinguri simultane în Capitală

Tot sâmbătă, în Capitală, fostul partid al președintelui Traian Băsescu- PDL - și PMP - formațiunea nou înființată pe care șeful statului a anunțat că o va vota la alegerile europarlamentare - vor organiza  mitinguri împotriva Guvernului Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel