Mitingul poliţiştilor s-a încheiat

Cele câteva sute de poliţişti ce au participat, marţi, la un miting de protest în Piaţa Constituţiei din Capitală, şi-au încheiat acţiunea, când au aflat că deputaţii au amânat luarea unei decizii privind Legea ce prevedea disponibilizarea 9.500 de persoane din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), transmite Agerpres.

„Am fost puţini azi la protest pentru că nu mai avem curaj. Am suferit, profesional şi legal prea mult după mitingul din 26 septembrie 2010“, a declarat Marin Gruia, preşedinte al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual - SNPPC, afiliat CNS „Cartel ALFA“. Sindicaliştii protestează faţă de proiectul de lege privind măsurile de încadrare a MAI în bugetul aprobat pentru 2011. Documentul iniţiat de minister prevede, în esenţă, disponibilizarea a peste 9.500 de poliţişti, jandarmi şi pompieri.

Sindicaliştii susţin că pentru acest an s-a hotărât şi anularea principalelor drepturi acordate prin lege personalului care este scos din Sistemul de siguranţă naţională şi ordine publică.

Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel ALFA" se pronunţă categoric, alături de SNPPC, împotriva proiectului de lege privind măsurile de încadrare în bugetul aprobat pentru 2011 iniţiat de către MAI, atât din cauza consecinţelor sale periculoase pentru ordinea publică cât şi din punct de vedere etic-social.

SNPPC cer Guvernului Boc să retragă acest proiect de lege.

„În caz contrar, Guvernul se face responsabil de toate problemele grave ce vor decurge din afectarea severă a calităţii siguranţei şi ordinii publice prin reducerea numărului poliţiştilor mai ales acum, pe fondul amplificării abaterilor consemnate pe fond de criză economică şi financiară“, susţine Bogdan Iuliu Hossu, preşedinte al CNS Cartel ALFA.

Sindicaliştii precizează că această lege urmează să reglementeze o disponibilizare masivă a personalului din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) fără ca poliţiştilor să li se acorde salarii compensatorii, spre deosebire de alte categorii profesionale care primesc în continuare aceste salarii, fapt ce generează discriminări între diferitele categorii de lucrători. O altă sancţiune aplicată poliţiştilor este aceea că ei nu vor fi incluşi în programe de reconversie profesională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel