Miting PSD, la Craiova. Radu Tudor: Ne afectează fundamental!

Radu Tudor a vorbit despre mitingul PSD de la Craiova, care are loc astăzi, dar și despre situația politică din România, în pragul alegerilor europarlamentare și celor prezidențiale.

"Este un început de campanie electorală așteptat. Îmi doresc, atât cât este posibil, să vorbim despre temele acestor alegeri. Când vorbim de europarlamentare, nu ne referim la răfuiala politică internă românească, nu ne referim la cătuşe, dosare, penali, ci la nişte teme care lipsesc din dezbaterea politică şi aceste teme ne afectează fundamental. Ce vor face eurparlamentarii români la Bruxelles şi la Strasbourg, care va fi relaţia Parlamentului European cu Comisia Europeană, în ce măsură reprezentanţii Legislativiului european vor fi în stare să modifice sau să influențeze decizii ale instituţiilor europene, care ne vizează pe noi, pe români? În ce măsură eroparlamentarii PSD şi ai altor partide vor putea să dea un contur european mai puternic ţării noastre?

Din păcate, ne îndreptăm spre europarlamentare fără să vorbim mai nimic din subiectele pomenite şi eu sunt extrem de neplăcut surprins de faptul că, de câte ori noi am dat transmisii live din Paralemntul European, s-a dovedit că cetăţenii sunt interesaţi, dar atunci când avem o campanie electorală pentru alegerile europarlamentara suntem dominaţi de această răfuială politică bazată pe dosare, pe penal şi pe cătuşe", a spus Radu Tudor la Antena 3.

Vezi și:  Miting PSD, la Craiova. Chirieac: Este zdrobitoare. Nu intervine statul subteran în aceste lucruri

Mitingul, mesaj de forţă şi în interiorul partidului?

"Eu cred că PSD a fost, până acum, destul de afectat în stabilitatea lui internă, dacă vorbim despre cele două căderi de guverne. O chestiune unică în peisajul politic post-decembrist să îţi dai singur jos două guverne. Am constatat că, de fiecare dată a existat aproape unanimitate în CExN. Liviu Dragnea se dovedeşte a fi un lider care conduce cu mână de fier partidul, indiferent câte probleme au fost şi câte rupturi au avut loc cu foştii premieri, Mihai Tudose, Sorin Grindeanu sau alţi miniştri, președinți de organizaţie, cu secretarul general Marian Neacşu... Până la urmă, reuşeşte să ţină sub control acest partid şi să aducă o disciplină acolo la vârf, fără de care cel mai mare partid din România nu ar putea să intre în campania pentru europarlamentare și pentru prezidenţiale. PSD rămâne cel mai mare partid din România, dar are, probabil, cele mai mari provocări politice şi electorale din ultimii zece ani, în 2019", a mai spus Radu Tudor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel