Miting diaspora, protest 10 august. Chirieac, scenariu exploziv: Destinat căderii Guvernului Dăncilă

Miting diaspora, protest 10 august. Analistul politic Bogdan Chirieac lansează un scenariu fulminant despre protestele violente din Piața Victoriei. 

Miting diaspora, protest 10 august.  ”Dacă nu vor mai fi violențe nu are nimeni a spune nimic. Sunt exagerări precum ”diaspora e în Piața Victoriei, reprezentanții”... Nu sunt reprezentanții, n-au avut loc alegeri în diaspora. Pretențiile că toată diaspora din România are aceleași idei precum cei din piață mi se par profund exagerate. Singura problemă a României e clasa politică, se spune, și că-n fruntea țării sunt oameni cu condamnări penale. Oamenii aceștia sunt în fruntea țării pentru că țara n-a avut încredere în justiția țării și au ales. Cineva cu condamnare penală nu e numit, ci ales. Protestul nu e conturat, se luptă împotriva a ce?” a spus Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Analistul politic a subliniat, întrebat despre violențele din Piața Victoriei: ”Cel care aruncă cu pietre în jandarmi e faptă penală fără doar și poate, omul ăla doarme la poliție în noaptea asta, nu ai a discuta în legătură cu lucrul acesta”. 

”Eu îmi imaginez, poate greșesc, că protestul acesta este destinat căderii Guvernului legitim ales, cum e el, cu doamna Dăncilă care a băgat țara în blackout săptămâna viitoare. Pentru asta m-aș fi dus și eu la miting împotriva doamnei Dăncilă. Faptul că a închis țara e o altă poveste... Dar provoci violențe, forțele de ordine își pierd cumpătul, au loc morți și răniți, se întâmplă în asemenea momente, și în cazul respectiv guvernul nu mai poate să stea la Palatul Victoria, eu sper să nu fie cazul aici. Acum s-au folosit și gaze lacrimogene, nu s-au folosit des în România. Nu există alt motiv pentru a provoca violență așa cum este acum” a subliniat analistul politic Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Analistul politic a mai spus că ”în orice țară, ocuparea clădirii Guvernului sau a intra neautorizat în curtea Guvernului provoacă reacție în forță a autorităților. Una e să protestezi pașnic, alta e să intri în clădirea Guvernului, are o semnificație profundă, clădirea Guvernului aparține României, nimeni neautorizat nevalidat de vot nu are dreptul să intre în acea clădire”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel