LIVE  Miting de protest al angajaţilor din Educaţie pe 9 iunie 2023. Profesorii protestează în faţa Palatului Cotroceni/ Update

Angajaţii din învăţământ continuă protestele şi se pregătesc de un nou miting uriaş. 

Update 5: Se protestează, în acest moment, la Palatul Cotroceni. 

Update 4: Noua ofertă a Guvernului: creștere salarială de 45%, de la 1 ianuarie, și 1500 de lei net, de la 5 octombrie.

Update 3: La această oră, profesorii ar trebui să plece în marş spre Palatul Cotroceni. Conform Digi24, la protest au venit aproximativ 4000 de persoane. 

Update 2: Protestul cadrelor didactice din Piaţa Victoriei a început, iar sindicatele din educaţie se aşteaptă la o prezenţă de 20.000 de persoane.

La momentul actual, sindicaliştii se întâlnesc în faţa Guvernului, iar la ora 12:00 vor intra la noi negocieri cu reprezentanţii Executivului, pentru ca la 12:30 să plece în marş pe traseul Piaţa Victoriei - Bd. Nicolae Titulescu - urcare Pod Basarab - str. Grozăveşti - Bd. Geniului - sensul de mers dinspre Bd. Iuliu Maniu către Piaţa Răzoare, punctul final fiind Statuia Leu, scrie Digi24.

"După aproape trei săptămâni de grevă, 20.000 de colegi vor veni în Bucureşti, din întreaga ţară. Mii de colegi sunt în momentul de faţă în mijloacele de transport din diferitele judeţe ale ţării, vin cu toţii către Bucureşti. Revendicările sunt simple: demnitate şi respect. Ne-am săturat să fim jigniţi, ne-am săturat să fim umiliţi, ne-am săturat să fim ignoraţi. Lucruri care se întâmplă de peste 30 de ani... Am hotărât să spunem 'Stop!' şi să transmitem tuturor politicienilor că, indiferent de presiunile lor, noi rezistăm. Nu cred în promisiuni, nu cred în acorduri, nu cred în memorandumuri. De fapt, în România nu mai poţi crede nici că o lege poate fi pusă în aplicare. În momentul de faţă, îşi doresc (cadrele didactice aflate în grevă, n.r.) foarte clar ca toate revendicările de natură salarială să fie puse în aplicare rapid printr-un act normativ, şi nu la timpul viitor, ci acum", a declarat, vineri, la Digi24, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret", Marius Nistor.

Update 1: La ora 12:00, sindicaliştii sunt aşteptaţi pentru consultări la Guvern de premierul Nicolae Ciucă, conform Biroului de Presă al Executivului. 

Astfel, pe 9 iunie 2023, de la ora 11:00, sunt aşteptaţi 20.000 oameni în Piaţa Victoriei pentru a protesta împotriva Guvernului. Iată programul manifestaţiilor: 

11.00-16.00 – adunare publică urmată de marș

11.00-12.00 – adunarea participanților în Piața Victoriei-Bd. Kiseleff, în perimetrul dintre str. Arhitect Ion Mincu și Piața Victoriei

12.00-12.30 – adunare publică în Piața Victoriei, perimetrul cuprins între prelungirea Bd. Aviatorilor, Parcul Kiseleff, Calea Victoriei, prelungirea Bd. Iancu de Hunedoara

12.30-15.00 – deplasare pe traseul Piața Victoriei – Bd. Nicolae Titulescu – urcare pod Basarab – str. Grozăvești – Bd. Geniului (sensul de mers dinspre Bd. Iuliu Maniu către Piața Răzoare) – punct final Statuia Leu

15.00-15.30 – adunare publică pe Bd. Geniului, în proximitatea Statuii Leu

15.30-16.00 – defluirea totală a participanților

Vom reveni, pe parcursul zilei, cu imagini foto şi video de la protest, dar şi cu actualizări cu privire la declaraţii. 

Marius Nistor: Este testul de maturitate al colegilor mei

"Categoric se menţine mitingul de vineri. Va fi proba de maturitate a colegilor din învăţământ. Solicitarea mea este să participe masiv, cu demnitate, să îşi prezinte nemulţumirile şi să se facă din nou auziţi de cei care au putere de decizie. 20.000 de oameni e ţinta maximă stabilită de Primăria Capitalei, Jandarmerie şi Poliţie. Uniţi suntem puternici, şi vreau să manifestăm cu hotărâre şi determinare în tot ceea ce facem.

Indiferent câţi colegi sunt în grevă, câţi rămân şi câţi ies, nemulţumirile rămân, iar asta va afecta societatea pe termen lung. În această perioadă, de peste 2 săptămâni, de negocieri, cu o comunicare mai mult decât tendenţioasă din partea guvernanţilor, nu s-a reuşit altceva decât subminarea credibilităţii politicienilor. Cu cât au amânat mai mult rezolvarea problemelor legitime ale colegilor noştri, cu atât mai mult au crescut nemulţumirile, tensiunile şi neîncrederea în ce ar putea să facă", a declarat Marius Nistor la Digi24. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel