Miting cu japca? PAH: Să vă fie rușine! Vă bateți joc

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Jurnalistul Patrick Andre de Hillerin a vorbit despre plângerile de pe site-ul Miting cu japca, o sursă destul de îndoielnică în privința informațiilor publicate sub anonimat.

"Mihai Polițeanu și Cătălin Teniță au sesizat Parchetul general în legătură cu plângerile oamenilor care au semnalat abuzuri pe mitingcujapca.

Ceva mai devreme am postat dovada că respectivele sesizări de pe site-ul cu pricina pot fi, foarte ușor, niște minciuni.

Domnilor, aș vrea să vă rog să citiți până înțelegeți sau dacă înțelegeți următorul text din Noul cod Penal:

"Art. 268


Inducerea în eroare a organelor judiciare


(1) Sesizarea penală, făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori în legătură cu săvârşirea unei asemenea fapte de către o anumită persoană, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.", a scris ziaristul pe Facebook.

Apoi, a relatat o discuție avută cu Teniță.

"Bun, deci măcar m-am lămurit definitiv în ceea ce-l privește pe Cătălin Teniță. Am încercat să-i explic faptul că nu este OK să facă un site care e sursă de fake news. Mi-a explicat că e foarte OK, că ziariștii nu au decât să verifice chestiile alea de acolo și să le filtreze. Căci cică sunt ponturi. Exact aceeași gândire ca atuturor postacilor care-ți impun urlând la tine să scrii despre ce vor ei.

Răspândirea de minciuni

I-am spus, lui și spălățeilor care-l susțin, că răspândirea de minciuni nu ajută democrația. Că a lăsa o minciună fie și câteva secunde pe un site e greșit. Mi s-a spus că nu e greșit, că e perfect așa, că dacă și 10% dintre alea sunt adevărate e perfect.

După care inițiatorul grupului Geeks for Democracy, rămas fără argumente, mi-a spus că sunt sclavul lui Bușcu, care e sluga lui Dragnea și că mă forțează Bușcu să-i spun lui că este un difuzor de fake news.
Nu știu dacă Cătălin Teniță este sluga sau sclavul cuiva. Nu cred și, oricum, nu o să stau să investighez. Mai am de lucru la documentarea despre achizițiile de armament, mai am de obținut niște informații despre exploatarea resurselor de gaze naturale și petrol din Marea Neagră, mă rog, am multă treabă, n-am timp să mă las trimis după cai verzi pe pereți de un om despre care credeam că doar naiv, deși el este direct un ticălos prost, care crede că obții îmbunătățirea democrației mințind. Deși groapa de gunoi a online-ului românesc e plină mereu, se găsește oricând loc pentru oameni ca ăsta.

Vezi și: PSD. Autodenunț: Miting cu japca? "A închis-o pe mama în birou"

Din păcate, iată că unul dintre grupurile care s-a implicat în protestele #rezist este alcătuit din oameni care mint cu bună știință și nu au nicio problemă morală cu asta, ba mai și cred că minciunile sunt bune. Din păcate, din nou, ceea ce nu era de demonstrat a fost demonstrat. Să vă fie rușine, băi! Vă bateți joc de niște oameni care cred că voi sunteți de partea bună. Minciuna nu are părți bune sau rele. Are doar părți rele", a mai scris Patrick Andre de Hillerin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel