Miting al pro-rușilor la Chișinău după ce Maia Sandu a anulat sărbătorirea Zilei Victoriei pe 9 mai

În capitala Republicii Moldova, Chişinău, au avut loc un marş şi un miting împotriva anulării sărbătoririi Zilei Victoriei pe teritoriul ţării. 

În timpul evenimentelor, mii de oameni au mărşăluit de la gară până la Monumentul Eroilor-Eliberatori, transmite TASS. În luna mai, partidul politic Acţiune şi Solidaritate, pro-european, care controlează Parlamentul şi Guvernul, a propus redenumirea Zilei Victoriei în Ziua Comemorării şi Reconcilierii în memoria celor care au murit în al Doilea Război Mondial şi mutarea zilei libere la 8 mai.

Acţiunea a fost organizată de partidul "Renaşterea", de deputaţi şi susţinători ai partidului "Şor", precum şi de Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor, amintește Rador. Formațiunile au o agendă asumată pro-rusă. Luând cuvântul în timpul mitingului, deputatul din partea Partidului "Şor" Regina Apostolova a declarat că 9 mai ar trebui să rămână Ziua Victoriei şi că cetăţenii nu vor să numească altfel această sărbătoare.

După cum consideră deputatul din partea Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor Diana Caraman, decizia de anulare a acestei sărbători în ţară a fost răzbunarea autorităţilor asupra moldovenilor pentru că "nu s-au lăsat duşi în propaganda împotriva Zilei Victoriei". Participanţii la miting au scandat diverse sloganuri împotriva anulării acestei sărbători, inclusiv "Jos mâinile de pe Victorie", "Avem o singură zi a Victoriei - aceasta este 9 mai" şi au adus cu ei o copie a bannerului Victoriei, portrete ale veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei, steaguri ale Republicii Moldova şi Găgăuziei.

Acesta nu este primul miting desfăşurat în legătură cu această iniţiativă. Acţiunea anterioară a avut loc pe 26 mai, când susţinătorii şi reprezentanţii Partidului Comuniştilor şi Socialiştilor din Republica Moldova, de opoziţie, au organizat un pichet în faţa clădirii Parlamentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel