Miting ACL. Momentul ce a amuțit toți protestatarii. FOTO și VIDEO

Miting ACL în Piața Universității. Nu pentru Iohannis, ci anti-Ponta.

La început, erau doar câteva sute. Au ajuns, rând pe rând, să fie în jur de două mii. Majoritatea tineri. Printre ei, câțiva bătrâni își strigă disperarea. O femeie în roșu, a cărei voce aproape răsuna peste cea a protestatarilor, a fost atenționată de cel cu portavocea: “Nu mai urlați în același timp cu noi, spuneți când e liniște”.

Primii pași în Piața Universității timizi te loveai de un mesaj “Uniți Salvăm”. Ce urma avea să se contureze.  Tinerii au năvălit în Piață, acolo unde în toamna anului trecut protestau pentru Roșia Montană. Cu peturi gălăgioase și câteva pancarte, tinerii mergeau pe vocea celui care se făcea mai auzit. În lipsă de lozinci, unii veneau cu idei neterminate: “Să zicem ceva cu Pinocchio”.

Desene animate și eroi. De la jucării ridicate deasupra mulțimii la “Fiți eroi în turul II”. Românii din străinătate au devenit eroi în țara ce-au părăsit-o. Votul lor, parcă superior, pentru Klaus Iohannis și Monica Macovei, a insuflat sentimentul de eroism în țară al susținătorilor liberalilor. Foi xeroxate cu “Fiți eroi în turul doi” au ajuns rapid în mulțime.

Dacă nu aveai nimic, cineva-ți oferea fie un  mesaj tipărit pe-o foaie, fie un fluier. “Hai, ia, am luat zece fluiere la mine”, îmi spune o tânără. O alta pleacă. Își lasă pancarta moștenire în Piață. O femeie o analizează atentă și-o refuză. O dă mai departe.

 “Plimbare” este cuvântul ce s-a auzit de undeva. “A fost aspru contestat de mulțime: Nu plimbare, plimbarea ne desparte”. Înainte, însă, un moment de uluire aduce tăcerea în mulțime. În stânga, nimic. În dreapta, nici atât. Toți se uitau în sus înmărmuriți. Aplaudă cu putere. O femeie ne împinge parcă să fie mai aproape. Cu toți uitaseră să strige. Minunea? Un afiș cu “Victor Ponta președinte” era dat jos de pe un stâlp. A durat câteva minute uluirea, terminată de aplauze puternice. Printre ei, părea un marș al tăcerii. Niciunul nu comunica. Stăteau pur și simplu. Când unuia îi venea o idee, urlau toți pe aceeași voce. Câteodată, ideile coincideau. “Ale, ale” și imnul României au început, din nou, să împartă protestatarii în două. 

După câteva ore, frigul i-a determinat pe protestatari să strige: “Cine nu sare, nu vrea schimbare!”. În cele din urmă au plecat în “marș eroic” spre Guvern și au ajuns până la sediul PSD, acolo unde jandarmii au format un cordon dublu de protecție a clădirii. Și alți tineri au venit aici pentru a se alătura celor ce au plecat din Piața Universității. Au blocat bulevardul Kiseleff. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel