Miting 10 august. Protestatari din Iaşi, în drum spre Bucureşti

Imagine de la protestul diasporei
Imagine de la protestul diasporei

Un grup de ieşeni s-a îmbarcat în maşini şi a plecat, sâmbătă dimineaţa, din Piaţa Unirii din municipiu spre Bucureşti, pentru a lua parte la mitingul diasporei, ei dorind să transmită guvernanţilor mesajul "Suntem sătui de minciuni". 

"Ne-am pregătit şi fizic şi psihic. Suntem sub influenţa a ceea ce s-a întâmplat anul trecut, când am fost gazaţi şi bătuţi. Vrem să le arătăm că nu ne este frică de ceea ce ar urma să se întâmple. O să continuăm lupta grupării mafiote PSD-ALDE-UDMR. Fiecare luptă de-a noastră nu este în zadar. Fiecare om care duce o luptă împotriva lor, cei din diaspora, jurnaliştii, în stradă sau pe Facebook, în acţiunile civice, contribuie la erodarea lor", a declarat Anca Amarandei. 

Majoritatea celor care au plecat spre mitingul de la Bucureşti doresc construcţia Autostrăzii A8, care leagă estul de vestul ţării. 

"Data de 10 august este o zi cu însemnătate pentru noi, mai ales că se împlineşte un an de când protestatari paşnici au fost goniţi în mod violent de jandarmi în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Acum este un moment în care spunem din nou 'stop' tuturor evenimentelor care s-au întâmplat în ultimul an. În primul rând, ceea ce face alianţa de guvernare, faptul că am descoperit în ultima perioadă cât de pline de oameni incompetenţi sunt unele instituţii ale statului care ar trebui să protejeze cetăţeanul. Vrem să arătăm astăzi că plecăm foarte multe maşini din Moldova, vrem să arătăm că suntem indignaţi că, încă o dată, Autostrada A8 a fost blocată de Guvern", a spus Daniela Mitrofan. 

Ieşenii se vor întâlni pe traseu cu alte persoane care vor veni cu maşinile din celelalte judeţe ale Moldovei, pentru a merge împreună spre mitingul de la Bucureşti. 


Potrivit declaraţiilor acestora, pe traseu vor bloca traficul pentru aproximativ 15 minute



"Am decis să plecăm în grup organizat la Bucureşti la invitaţia Diasporei, am decis să mergem cu mesajul 'Moldova vrea autostrăzi' şi 'Împreună pentru autostrada A8'. Ştim că nu se vor rezolva prea uşor lucrurile. De 30 de ani noi tot cerem dezvoltarea regiunii Moldova. Un lucru este cert, această ţară e condusă de nişte derbedei. A venit momentul să le spunem că aşa nu se mai poate, că avem nevoie de o schimbare, a sosit momentul să le arătăm că avem nevoie de o schimbare reală astfel încât şi regiunea noastră şi întreaga Românie să treacă la un alt mod de gândire, de politică, să reuşim să dezvoltăm această regiune atât de încercată în ultimii ani. Ne vom întâlni pe Drumul European cu participanţii la acest marş care vor veni din zona Sucevei, Botoşaniului, Neamţului şi Bacăului şi vom merge împreună în aşa fel încât să ajungem în coloană cât mai mare la Bucureşti. Acolo vom avea şi un mesaj de transmis celor care conduc în acest moment ţara. Pe traseu va fi un eveniment simbolic surpriză. Vom sta 10-15 minute într-o zonă pe care noi am stabilit-o aseară. Vom vedea ce va fi", a declarat Cătălin Urtoi, reprezentant al Asociaţiei Împreună pentru A8. 

Ieşenii care vor participa la mitingul de la Bucureşti spun că le vor aminti guvernanţilor că este nevoie de schimbare şi de mai multă atenţie faţă de cetăţean. 

"Ne-am propus să reluăm drumul făcut pe 10 august 2018. A trecut deja un an de la marele miting de la Bucureşti şi se pare că România nu s-a resetat, guvernanţii nu au înţeles absolut nimic, că cetăţenii au drepturi, ar trebui să fie principalii beneficiari ai acestui stat. Mergem la Bucureşti şi credem că ne vom aduna destul de mulţi pentru a crea o stare prin care să înţeleagă că nu se mai poate aşa şi trebuie să schimbăm ceva în ţara noastră", a declarat Ionel Apostol, reprezentant al Asociaţiei "Împreună pentru A8". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel