Mita primită de un șef de Poliție Rutieră: Doi pui şi o mămăligă

Comisarul Dănuţ Dobre, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul IPJ Teleorman, a primit de la un mituitor doi pui şi o mămăligă, în schimbul intervenţiei pentru a-l scăpa pe un şofer de o sancţiune contravenţională, potrivit referatului prin care procurorii DNA au cerut joi arestarea preventivă a poliţistului.

Produsele alimentare, evaluate de mituitor la suma de 41 de lei, au fost remise la sediul Serviciului Poliţiei Rutiere Teleorman, pe data de 29 iulie 2015.

Potrivit referatului DNA, 'Bunurile sus-menţionate au fost remise ca urmare a intervenţiei exercitate de Dobre Dănuţ în data de 25.07.2015 asupra unor lucrători din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Teleorman. Inculpatul a urmărit prin această intervenţie ca (...) un cunoscut de-al mituitorului şi care conducea autoturismul acestuia pe raza localităţii Dobroteşti să fie absolvit de răspunderea contravenţională în legătură cu abateri constatate de agenţii constatatori din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere', relatează Agerpres.

De altfel, anchetatorii au interceptat o convorbire telefonică dintre poliţist şi mituitor, din care rezultă livrarea produselor alimentare:

'Mituitor: Alo!

Dobre: Sunt la şedinţă.

Mituitor: A... Veneam cu ceva cald.

Dobre : Da. Da, da. Pă la 11.

Mituitor: 11. Gata! Hai!

Dobre: Hai!'.

Potrivit procurorilor anticorupţie, comisarul Dănuţ Dobre ar fi primit şi în alte rânduri, pentru intervenţiile în favoarea unor contravenienţi sau pentru a ajuta diferite persoane să obţină permise de conducere, mită în bunuri sau sume de bani care ajungeau până la 500 de euro. Printre bunurile primite se numără diferite cantităţi de pastramă de oaie, ţuică sau mâncare pentru câini.

[citeste si]

Curtea de Apel Bucureşti a decis joi arestarea preventivă pentru 30 de zile a procurorului Ovidiu Toma de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman şi a lui Dănuţ Dobre, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Teleorman, acuzaţi de DNA de fapte de corupţie.

Decizia nu este definitivă, însă cei doi vor fi duşi în arestul Poliţiei Capitalei.

Procurorul Ovidiu Toma este acuzat de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, favorizarea făptuitorului şi influenţarea declaraţiilor, iar comisarul de poliţie Dănuţ Dobre - de trafic de influenţă, luare de mită, complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi la favorizarea făptuitorului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel