Mita pentru Mircea Băsescu, dezvăluită în 2011, de un PROCUROR. Lucian Mîndruță: "Aici e cheia. Cine l-a făcut să tacă?"

Scandalul Mircea Băsescu-Bercea Mondial a izbucnit după trei ani de la primele informații ale mitei. Au apărut în presă, scurse de un procuror, care apoi a dezmințit și tăcut. După trei ani, președintele Traian Băsescu, pe final de mandat, spune că între fratele lui și justiție alege justiția. Jurnalistul Lucian Mîndruță se întreabă, totuși, cine l-a făcut să tacă pe procurorul care a vorbit în urmă cu trei ani. 

Într-un material din anul 2011, hotnews.ro dezvăluia cum un procuror dădea informații, ca sursă confidențială, în presă, despre mita luată de Mircea Băsescu. 

"Surse din cadrul anchetatorilor spun că Mircea Băsescu, fratele președintelui țăii, ar fi fost mituit de Bercea cu suma de 300.000 de euro, pentru a interveni într-unul din dosare, urmând ca acesta să mai primeasca 400.000 de euro", nota ziarul, citat de HotNews.

După doar câteva ore, PICCJ anunța că procurorul Eugen Iacobescu nu se va mai ocupa de cazul Bercea, pentru că "scurgerile de informații  din timpul anchetei și implicarea numelui lui Mircea Băsescu au determinat preluarea cazului de către Curtea de Apel Craiova".

VEZI și: Scandalul care dărâmă Președinția. Birchall îi cere DEMISIA lui Oprea

VEZI și: MIRCEA BĂSESCU. Prima declarație a avocatului, după ARESTARE

Ulterior, după anunțul ICCJ, procurorul Eugen Iacobescu declara că Mircea Băsescu, președintele țării nu este implicat în dosarul lui Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial, precizând că nu știe de un au apărut "astfel de zvonuri". 

Publicația unde au apărut "zvonurile" și-a dezvăluit sursa- procurorul Eugen Iacobescu- despre care a spus că este sursa zero a altor cinci ziare și televiziuni. 

Jurnalistul Lucian Mîndruță se întreabă de ce, timp de trei ani, procurorul Iacobescu a tăcut. Despre povestea amintită mais pus, Mândruță scrie că "moare, ca orice poveste de care nu se mai ocupă nimeni în mod serios. Trec trei ani. Țiganii ies cu o casetă și scandalul se relansează, bazat și pe prostia nesfârșită a lui Mircea, care, să mă iertați, pare plătit să-și înfunde fratele. Trei ani. Șpaga se dă în 2011. Un procuror știe. Și după aia tace. Cine l-a făcut să tacă? Aici e cheia întregii povești. De ce nu l-au săltat atunci pe Mircea? De ce justiția și-a facut datoria... după trei ani? "Între fratele meu și justitie aleg justiția". Ca să-l cred pe Băse, trebuia să spună fraza asta în 2011". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel