Urmărește emisiunea live


Scandalul care dărâmă Președinția. Birchall îi cere DEMISIA lui Oprea

Foto: Facebook Traian Băsescu
Foto: Facebook Traian Băsescu

Deputatul PSD Ana Birchall îi cere demisia purtătorului de cuvânt al Administrației Prezidențiale, Bogdan Oprea, pentru declarații grave, intenționate, care aduc grave prejudicii Președinției și o târăsc în mocirlă. 

"În 30 mai, când primele informaţii privind scandalul legat de fratele preşedintelui, Mircea Băsescu s-au făcut publice, acelaşi domn Oprea a dat un comunicat, vorbind în numele Administraţiei Prezidenţiale în care declara, instituţional, că Mircea Băsescu este “victima unui şantaj”, negând acuzaţiile aduse la adresa fratelui preşedintelui, ca și cum domnul Bogdan Oprea și alți locatari ai instituției prezidențiale, ar fi avut acces la informații din dosarele pe care, conform legii, numai procurorii de caz ar trebui să le gestioneze. Atât reacţia din 30 mai, cât şi cea de joi a purtătorului de cuvânt Bogdan Oprea sunt iresponsabile pentru funcţia pe care o ocupă şi, în consecinţă, trebuie să atragă după sine gestul firesc al demisiei din funcţie”, a afirmat Ana Birchall.

VEZI și: Birchall: "Oprea să-și dea DEMISIA". Pelican: ”Am fost șocat"

"În primul rând declaraţiile lui Bogdan Oprea sunt false. Bogdan Oprea minte cu intenție. Îi sugerez să citească prevederile Constituției României și atunci va afla că o demisie a preşedintelui Traian Băsescu l-ar aduce în funcţia de preşedinte al României pe domnul Călin Popescu Tăriceanu, prin calitatea sa de Preşedinte al Senatului, conform prevederilor legale”, a mai declarat Ana Birchall.

Scandalul care dărâmă Președinția

"Demisia lui Bogdan Oprea din funcția de purtător de cuvânt al Președinției se impune pentru că declarațiile sale, făcute cu intenție și manipulativ, fac rău României. Mai mult Bogdan Oprea recidivează persistând în eroarea de a atrage Administrația Prezidențială într-un scandal care dărâmă încrederea publică într-una din cele mai importante instituții ale României. Îi reamintesc pe această cale domului Bogdan Oprea că Administrația Prezidențială, conform Constituției, reprezintă interesele României, nu interesele unui om, care vremelnic ocupă funcția de președinte”, a subliniat Ana Birchall.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel