Mita pentru Marian Bîgiu, șeful CJ Buzău, ascunsă în cutii de whisky

Timp de un an a fost filat Marian Bâgiu de procurorii anticorupţie.

Anchetatorii aveau informaţii care arătau că şeful judeţului din Buzău condiţiona atribuirea unui contract către o firmă privată în schimbul a peste 200.000 lei. Înante de Crăciunul trecut Marian, spun procurorii, Bîgiu ar fi primit 70.000 lei mită.

În intervalul decembrie 2013-decembrie 2014, numitul BÎGIU MARIAN CRISTINEL, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, i-a solicitat numitului COJOCEA DRAGOŞ, director executiv al Direcţiei de dezvoltare regională din cadrul Consiliului Judeţean Buzău, efectuarea de demersuri pentru declanşarea procedurilor de achiziţie directă (prin modificarea proiectului iniţial în cuantum de 400.000 lei, legat de întocmirea Strategiei de dezvoltare durabilă a judeţului Buzău pentru perioada 2014-2020 şi împărţirea în trei componente astfel încât să fie posibilă evitarea procedurii de licitaţie publică), identificarea unor firme dispuse să semneze, în mod formal, aceste proiecte şi întocmirea lor efectivă de către COJOCEA DRAGOŞ urmând ca după efectuarea acestor proiecte şi aprobarea plăţilor de către BÎGIU MARIAN CRISTINEL, numitul COJOCEA DRAGOŞ să remită, sub formă de mită, preşedintelui Consilului Judeţean, jumătate din suma achitată, respectiv 200.000 lei, bani pe care COJOCEA DRAGOŞ urma să-i recupereze de la firmele care figurau în mod fals ca executanţii celor trei proiecte susmenţionate.

Citeşte şi: DNA. Bîgiu Cristinel, preşedintele CJ Buzău, reţinut pentru luare de mită. Finul său, reţinut pentru complicitate


În acest sens, în jurul datei de 20.12.2013, COJOCEA DRAGOŞ i-a remis, sub formă de mită, suma de aproximativ 70.000 lei, numitului BÎGIU MARIAN CRISTINEL, jumătate din contravaloarea unei facturi în cuantum de 130.000 lei + TVA, sumă ce fusese virată firmei A.D.I.C.A. Călăraşi, identificată anterior de COJOCEA DRAGOŞ căreia i se atribuise anterior, în mod direct, contractul pentru prima componentă a Strategiei de dezvoltare durabilă şi anume principalele direcţii de dezvoltare şi analiza S.W.O.T.", se arată în referatul DNA.

Șeful CJ Buzău urma să primească a doua tranșa din suma totală de Moș Nicolae. Banii veneau într-o cutie de whisky, mai arată procurorii DNA.

În data de 04.12.2014, BÎGIU MARIAN CRISTINEL i-a solicitat, în mod expres, martorului COJOCEA DRAGOŞ să-i remită până cel mai târziu la data de 08.12.2014, suma de 50.000 lei, indicându-i ca persoană intermediară care urma să primească suma de bani în numele preşedintelui Consiliului Judeţean, pe consilierul judeţean, PIŢIGOI IONUŢ ROBERT, persoană de încredere a numitului BÎGIU MARIAN CRISTINEL.

În data de 04.12.2014, în jurul orei 13:30, suspectul PIŢIGOI IONUŢ ROBERT, având asupra sa cutia de whisky în care se afla suma de 50.000 lei, s-a întâlnit cu inculpatul BÎGIU MARIAN CRISTINEL, la adresa situată în municipiul Buzău, prilej cu care l-a informat pe preşedintele Consiliului Judeţean cu privire la faptul că a primit de la COJOCEA DRAGOŞ suma de 50.000 lei şi l-a întrebat cu privire la destinaţia acestor sume. Inculpatul BÎGIU MARIAN CRISTINEL i-a transmis suspectului PIŢIGOI IONUŢ ROBERT să păstreze banii la el, să-i dea finului său, inculpatului COLGIU FLORIN MĂDĂLIN, suma de 6.000 lei, să-şi oprească, pentru propriile nevoi, suma de 5.000 lei, iar restul banilor să-i ţină asupra sa până când inculpatul BÎGIU MARIAN CRISTINEL o să dispună cu privire la destinaţia sumei de bani rămasă". mai arată procurorii DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel