Mită Medicină Iași. Persoane, trimise în judecată

Şapte persoane au fost trimise în judecată de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) - Serviciul Judeţean Anticorupţie într-un dosar în care mai mulţi studenţi au dat mită pentru a promova în sesiunea de restanţe şi reexaminări din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi. 

"Ofiţerii DGA Iaşi au finalizat cercetările, iar procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi a dispus trimiterea în judecată a P.V.Ş. şi A.M., în stare de arest la domiciliu, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi complicitate la trafic de influenţă; C.A. pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă; E.R.Ş., C.E.G. şi P.C.M. pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă; E.P. pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la cumpărare de influenţă", se arată într-un comunicat remis presei. 

Potrivit documentului, în urma activităţilor de urmărire penală, în perioada 17 - 27 iulie 2017, P.V.Ş. şi A.M., individual sau împreună, uneori cu sprijinul şi îndrumarea inculpatului C.A., au pretins şi primit sume de bani cuprinse între 150 şi 450 de euro de la studenţi din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi pentru a-şi trafica influenţa pe care pretindeau că o au asupra unor cadre universitare, în scopul promovării unor examene în sesiunea de restanţe şi reexaminări, conform Agerpres. 

Indivizii primeau banii în mod direct, prin remitere personală de către cumpărătorii de influenţă, ori indirect, prin intermediul unor rude ale acestora. 

"Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de Procedură Penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se menţionează în comunicatul de presă. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel