EXCLUSIV  Mit despre bicarbonatul de sodiu și lămâia pentru curățarea dinților. Dr. Alin Gabor: Și mama mea folosea foarte mult. I-am arătat care e, de fapt, rezultatul acțiunii ei

PEXELS
PEXELS

Sunt persoane care folosesc bicarbonat de sodiu sau lămâie pentru a-și curăța dinții.

Despre acest obicei a vorbit dr. Alin Gabor, medic stomatolog și asistent universitar, la DC News și Spectacola, în cadrul emisiunii „Pastila de frumusețe”.

„Lămâia este un acid. Dacă pui acid pe ceva, acel ceva se topește. La fel se întâmplă și cu dintele. Apoi vii cu periuța și freci cu bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu este abraziv, este ca un nisip”, a zis dr. Alin Gabor.

Medicul a zis că dacă vreți totuși să folosiți bicarbonat de sodiu, ar trebui să o faceți de maximum două ori pe an, încât să „reîmprospătăm și să remineralizăm anumite zone”. Dar există paste de dinți care sunt dedicate acestor acțiuni. De ce să folosim altceva?!, a mai spus medicul.

„Inclusiv mama mea folosește foarte mult bicarbonatul de sodiu. Am bătut-o la cap și am dus-o la cabinet pentru a-i arăta niște chestii. I-am arătat că atunci când freci dintele cu bicarbonat de sodiu, iei micronic din dinte. Micron cu micron, în timp, duce la o distrugere mare, dar ochiul se obișnuiește cu aspectul tău și nu îți mai dai seama că ai luat din dinte până când apare vreo sensibilitate. I-am arătat mamei mele cât dinte a pierdut prin folosirea bicarbonatului de sodiu. Deci nu recomand bicarbonatul de sodiu. Nu se mai refac dinții”, a mai zis dr. Alin Gabor.

Vezi mai multe ponturi pentru a-ți păstra dinții cât mai sănătoși:

VEZI ȘI: Dr. Alin Gabor, medic stomatolog: Pasta de dinți de care să vă feriți. Vă distruge dantura. Este un marketing foarte mare / video - https://www.dcnews.ro/dr-alin-gabor-medic-stomatolog-pasta-de-dinti-de-care-sa-va-feriti-va-distruge-dantura-este-un-marketing-foarte-mare-video_907108.html

VEZI ȘI: Dr. Alin Gabor: Apa de gură de care să te ferești / video - https://www.dcnews.ro/dr-alin-gabor-apa-de-gura-de-care-sa-te-feresti-video_907021.html

Este important să nu folosiți bicarbonat de sodiu direct pe dinți în starea sa naturală deoarece poate fi prea aspru pentru smalțul dinților și poate provoca iritații ale gingiilor. De asemenea, nu trebuie să înlocuiți pasta de dinți cu bicarbonat de sodiu, ci să îl utilizați ca un supliment ocazional, cât mai rar posibil. Este important să vă consultați cu un medic dentist înainte de a folosi bicarbonat de sodiu în rutina de igienă dentară acasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel