EXCLUSIV  Dr. Alin Gabor, medic stomatolog: Pasta de dinți de care să vă feriți. Vă distruge dantura. Este un marketing foarte mare / video

PEXELS
PEXELS

Dr. Alin Gabor, medic stomatolog și asistent universitar, a fost întrebat care este cea mai bună pastă de dinți. El a zis și care este pasta de dinți de care trebuie să ne ferim.

„Mare grijă! Este un marketing foarte mare în spatele promisiunii unui zâmbet frumos. Pastele de dinți pe bază de cărbune activ, cele negre în special, distrug dinții. Dacă sunt folosite pe termen lung, fac rău dinților. Pasta de dinți pe bază de cărbune activ este foarte abrazivă. De fapt, acesta este și mecanismul prin care îți albește dintele. Există o granulație mai mare a substanței care curăță. Este ca și cum ai freca nisip pe dinți. Iei din pete, dar iei și din smalț.

La un moment dat, vei vedea că dinții tăi se închid la culoare pentru că dacă se distruge smalțul, se vede cumva dentina. Dentina este stratul de sub smalț, acesta este mai închis la culoare, motiv pentru care îți vor părea dinții mai închiși la culoare și vei freca și mai mult. Intri într-un cerc vicios în care distrugi foarte tare dinții. Poți să ajungi la sensibilități ale danturii, la scoaterea de nerv și așa mai departe. Nu vei putea să bei nici apă rece”, a explicat dr. Alin Gabor, medic stomatolog și asistent universitar.

„Când cumpărați o pastă de dinți, uitați-vă la cifra de granulație. Trebuie să scrie undeva acolo 50. Aceasta este cifra magică. Este ideal pentru curățare și cât să nu facă rău dinților. Există și cu 80, dar aceasta este cu recomandarea medicului sau există și mai soft dacă sunt niște probleme la nivelul gingiilor”, a mai spus medicul la DC News și Spectacola. 

„Nu recomand pastele de dinți scumpe. Nu fac minuni. Am testat pe mine. Nicio pastă de dinți nu face minuni, niciuna nu îți albește dinții”, a mai zis medicul.

Mai multe despre cum să ai niște dinți sănătoși aflați din interviul de mai jos:

VEZI ȘI: Dr. Alin Gabor: Apa de gură de care să te ferești / video - https://www.dcnews.ro/dr-alin-gabor-apa-de-gura-de-care-sa-te-feresti-video_907021.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel