MIT de Bobotează. "Agheasmă de la mai multe biserici, pentru mai multă putere de vindecare"

Mii de bucureşteni s-au adunat marţi dimineaţă, pe Dealul Patriarhiei, spre a lua Agheasma Mare, care "nu se strică şi poate să vindece", mulţi dintre ei poposind pentru asta la mai multe biserici, cu speranţa sporirii "puterii tămăduitoare".

Cei mai mulţi credincioşi au urcat Dealul Patriarhiei încă de la 8 dimineaţa. Au vrut să fie printre primii care se bucură de apa vindecătoare şi care participă şi la Slujba Sfintei Liturghii. Alţii au ajuns mai târziu, pentru că aveau stabilit un veritabil tur al bisericilor, spre a aduna agheasmă din mai multe "surse", scrie Mediafax.

"Am mai fost la Biserica Sfântul Antonie. Am luat şi de acolo agheasmă. Acum, stau aici la coadă. Este mai bine să luăm de la mai multe biserici", a explicat un bărbat din rândul celor hotărâţi să apeleze la surse multiple de apă sfinţită, de Bobotează.

O femeie aflată în apropiere l-a completat: "Ce, nu avem voie să luăm de la mai multe biserici? Avem".

Unii au luat şi câte 30 de litri de agheasmă, chiar dacă aceasta poate fi băută doar opt zile. Pentru un enoriaş care a adunat doar pentru uz propriu, asta ar înseamna să bea aproape patru litri pe zi.
 

Citește și: Glumă de Bobotează. Ce anunț BIZAR a publicat un român

 
 
Au existat, însă, şi comisionari. Altfel spus, credincioşi veniţi să ia agheasmă pentru mai multe persoane. "Ştiu eu ce fac. Am mulţi bătrâni care nu pot să vină să ia. Iau pentru toţi", a motivat un bărbat.

Pe acelaşi principiu a luat apă sfinţită şi o femeie. "Eu am luat un bidon de cinci litri, dar am nepoţi care sunt la serviciu şi le dau şi lor, şi unei prietene care nu iese din casă".

O alta s-a lăudat că are acasă o sticlă de doi litri cu agheasmă veche de zece ani. "În fiecare an am pus apă sfinţită în această sticlă. Aşa că, dacă mă gândesc bine, adun agheasmă de zece ani. Beau din ea opt zile, restul o păstrez. Este miraculoasă. Vă daţi seama? De zece ani şi este de parcă acum ai luat-o de la izvor. Este o minune".

Mitul că agheasma luată de la mai multe biserici ar însemna mai multă putere de vindecare este desfiinţat de cler. Episcopul vicar patriarhal Timotei Prahoveanul a spus că agheasma adunată astfel nu este nici mai puternică, şi nici mai sfinţită.

Cât priveşte "morala" unui tur al lăcaşurilor de cult, pentru agheasmă, PS Timotei Prahoveanul a fost tranşant: "Nu mi se pare corect".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel