Mistreţi, distracţie la "piscina" din mijlocul pădurii - VIDEO

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Mai mulţi mistreţi au fost filmaţi jucându-se într-un ochi de apă din pădure. 

"Și mistreții dau târcoale unei 'piscine' dintr-o pădure din Parcul Natural Grădiștea Muncelului - Cioclovina. Arealul mistrețului în România este larg răspândit, trăind în zona de câmpie, în Delta Dunării şi până în zona de munte.

Preferă desișurile care îi oferă adăpost. Hrana mistrețului este majoritar vegetală şi constă în rădăcini, tuberculi, tulpini, fructe, dar în dieta sa intră şi larve, râme, gasteropode, ouă și resturi animale. Este un animal robust, cu dimensiuni de circa 1,5 metri lungime, 1 metru înălțime la greabăn şi 200 kilograme în greutate. Scroafele fată anual între 4 și 6 purcei pe care îi alăptează până la vârsta de 3 – 4 luni.

Acestea trăiesc în cârduri împreună cu purceii şi godacii, fiind conduse de scroafele cele mai bătrâne, numite şi 'scroafe conducătoare'. Vierii tineri sunt acceptați în cârduri până la vârsta de un an, iar vierii maturi sunt solitari. Pădurile din Parcul Natural Grădiștea Muncelului - Cioclovina asigură faunei bogată toate condițiile de hrană, adăpost și liniște. Parcul Natural Grădiștea Muncelului - Cioclovina, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 26.500 de hectare sunt păduri.

Parcul este situat în vestul țării, pe raza județului #Hunedoara, în zona Munților Șureanu", informează Romsilva.

Iată imaginile: 

 

Italia: Mistreții au tâlhărit o femeie lângă Roma

 

Un videoclip în care mai mulți mistreți înconjoară o femeie la Roma a ajuns viral pe internet.

Conform The Guardian, imaginile cu grupul de mistreți au fost filmate în apropierea capitalei Italiei. Animalele sălbatice i-au furat femeii cumpărăturile, readucând în dezbatere publică problema animalelor care circulă pe străzile orașelor din țara mediteraneeană.

Detalii aici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel