Misterul unui radio. De 45 de ani se aud NUME ciudate și CIFRE

Radioamatorii din toată lumea nu au reuşit, nici până astăzi, să desluşească ce înseamnă bâzâielile şi înşiruirea de cifre sau nume transmise, de peste 45 de ani, de un post de radio misterios din Rusia. 

Părerile sunt împărţite: unii cred că frecvenţa e folosită de spionii ruşi, alţii cred că e linia prin care Rusia va transmite comanda unui atac cu rachete nucleare.

Pe frecvența de 4625 de kHz emite un post de radio misterios care dă bătăi de cap radioamatorilor din toată lumea.

Orice specialist poate repera semnalul pe unde scurte, însă mai mult decât niște bâzâieli nu pot fi identificate.

Radioamatorii monitorizează frecvența pe care emite postul de radio încă din 1970. A fost chiar botezat "Sirena " sau "Bâzâitoarea", după sunetele pe care le emite.

Nimeni nu știe cu exactitate de unde emite postul de radio misterios. Unii radioamatori susțin că semnalul provine dintr-o zonă de lângă Sankt Petersburg. Alții vorbesc despre un cătun greu accesibil, situat într-o pădure, la cca 40 de km de Moscova.

Se presupune că frecvența aparține Ministerului Apărării, este pe unde scurte, ceea ce permite transmiterea semnalului radio cât mai departe, oriunde în lume.

Radiomatorii au surprins în 2013, pe lângă bâzâielile intermitente un mesaj "Comandă 135", probabil o alertă pentru unitățile militare.

În 2006, pe aceași frecvență s-a putut auzi o înșiruire de cifre și nume, ceea ce i-a determinat pe radioamatori să creadă că postul de radio transmite mesaje codate, fiind folosit de serviciile de spionaj rusești.

Specialiștii ruși susțin că postul de radio emite din când în când anumite semnale doar pentru a menține frecvența ocupată.

În caz de război sau catastrofă nucleară, susțin aceiași experți, când celelalte linii de comunicare ar putea fi distruse, cu ajutorul "Sirenei" unitățile militare ruse ar putea să se coordoneze, relatează stiriletvr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel