Misterul Triunghiului Bermudelor a fost elucidat

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Triunghiul Bermudelor sau „Triunghiul Diavolului” este cunoscut pentru fenomentele misterioase care se petrec în zonă, aparent fără explicaţie, de ani de zile. Oamenii de ştiinţă susţin, mai nou, că ştiu "ce se întâmplă" acolo.

Un cercetător din Australia susține că a decriptat misterul care planează în jurul Triunghiului Bermudelor. Această porţiune de apă, aflată între statul american Florida, Insulele Bermude și Puerto Rico, se pare că este mai vulnerabilă în fața schimbărilor climatice bruște, ceea ce face ca navigarea în zonă să fie mai dificilă.

În completare, cercetătorul australian Karl Kruszelnicki a explicat că fenomenele misterioase din jurul Triunghiului Bermudelor nu au nimic de-a face cu supranaturalul, ci mai degrabă cu influenţele climatice.

Navele maritime şi avioanele care au dispărut în Triunghiul Bermudelor în toţi aceşti ani de când se vorbeşte despre "marele mister" sunt, din punct de vedere numeric, ca în orice altă parte a lumii, a spus Karl Kruszelnicki pentru independent.co.uk.

Australianul este convins că vremea capricioasă specifică zonei dar și erorile de pilotaj sunt cauzele dispariției vaselor și avioanelor, ducând astfel la o întărire a superstițiilor legate de Triunghiul Bermudelor. Ipoteza este susținută și de Asociația Națională Oceanică și Atmosferică (NOAA). Marina și Garda de Coastă a SUA declară oficial, potrivit sursei citate, că nu există nicio explicație supranaturală pentru dezastrele petrecute în largul oceanului. Experiența lor le sugerează că forțele combinate ale naturii și erorile umane depășesc chiar și cele mai incredibile teorii științifico-fantastice, se arată într-un raport NOAA.

Cu toate acestea, în jurul Triunghiului Bermudelor încă planează teorii conspiraționiste despre extratereștri, monștri marini sau chiar dezintegrarea insulei Atlantida. Toate aceste ipoteze au dus la scenarii fel şi fel dar şi surse de inspiraţie pentru mai multe filme și seriale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel