Misterul îmbolnăvirii bebelușilor, adâncit de rezultatele analizelor

Un al doilea bebeluș internat la "Marie Curie" cu sindrom hemolitic-uremic a murit. În spital la "Marie Curie" au mai rămas zece bebeluși cu sindrom hemolitic-uremic, patru dintre ei în stare gravă. Chiar dacă aproape 30 de bebeluși au ajuns la spital în Argeș, nimeni nu are un răspuns la întrebarea de ce mor bebelușii. Rezultatele analizelor toxicologice vin să adâncească misterul. 

Potrivit surselor dcnews.ro, analizele toxicologice făcute la Spitalul Floreasca sunt negative, nu au fost descoperite substanțe toxice, doar antibiotice. Diagnosticul de internare a fost diferit în cazul bebelușilor, unii au fost internați cu rotavirus, alții cu E-Coli. 

Bacteria E-Coli este de mai multe tipuri, iar cea care dă sindrom hemolitic-uremic nu a fost identificată la copiii ajunși în spital. În cazul bebelușilor, există sindromul hemolitic-uremic, prin care rinichii copiilor nu mai funcționează, dar nu există și bacteria. Ciudat este că toți bebelușii sunt din același județ, însă nu putem vorbi despre un focar epidemic, pentru că unii sunt de la sate, alții din oraș, fiind răspândiți în întreg județul. 

[citeste si]

Bebelușii au vârste diferite, ceea ce este foarte important în cazul lor, pentru că alimenația este diversificată. Un copil de cinci luni nu primește alimentație asemenea unuia de un an și cinci luni. În plus, intervalul în care au fost semnalate îmbolnăvirile este destul de extins, de două săptămâni. Dacă problema ar fi fost în apă, de exemplu, bebelușii s-ar fi îmbolnăvit în aceeași perioadă. Ceea ce tratează acum medicii este o problemă a rinichilor copiilor, care nu mai funcționează și acest lucru e posibil și din cauza tratamentului cu antibiotice pe un fond de deshidratare sever. 

În analize nu s-a găsit E-Coli, care declanșează sindromul uremic și cauzele sindromului uremic rămân altele, încă necunoscute. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel