Alexandra - poliţişti, convorbiri telefonice. Săftoiu: Sunt surprinsă

telefon
telefon

În spațiul public au apărut detalii legate de două convorbiri pe care Alexandra le-a avut cu doi polițiști, după apelurile la 112. Tonul este cu totul diferit față de cel din înregistrările de la 112, iar mențiunea legată de acestea figurează doar în raportul MAI apărut parțial pe surse.

"Din documentul pe care l-am văzut în spațiul public și care ar aparține MAI, nu recunosc elemente în conversația pe care am ascultat-o ieri. Nu coincid cu elemente care au apărut în dialogul dintre Alexandra, operatorul de la 112 și polițist", a declarat deputatul Adriana Săftoiu, unul dintre aleșii care a participat la Comisia de Apărare în care au fost redate cele trei apeluri telefonice ale Alexandrei la 112.

Mai mult, aceasta spune că ar fi fost potrivit ca discuția să fie așa cum este prezentată în raportul MAI, apărut în spațiul public. "Sunt ușor surprinsă de ce apare în acest presupus raport, pentru că este un dialog ideal ceea ce nu am auzit eu ieri în comisie. Doar dacă nu cumva se ascund elemente că au mai existat convorbiri cu Alexandra, altele decât cele înregistrate la 112. Sper ca ministerul de Interne, după ce prezintă raportul în CSAT, să lămurească situaţia", a mai spus Adriana Săftoiu.

'Am trecut prin multe prin viață, dar să aud ultimele cuvinte ale unui copil care a pățit ce a pățit și să știu că după aceea a fost ucisă este foarte greu. Am văzut că au apărut stenograme cu discuții de acolo. Nu pot să le confirm, nici să le infirm, dar nu au venit din zona Parlamentului, pentru că au mai fost și alte convorbiri despre care noi nu am știut, cele ale polițiștilor de pe telefoane personal direct cu ea. Am văzut aseară la televizor peste tot. Despre acestea trebuia să ne povestească MAI, dacă venea ieri (la audieri în Comisie – n.r.)", a declarat Bogdan Ionel Rodeanu, vicepreședinte al Comisiei de Apărare.

Reprezentanții MAI nu s-au prezentat luni la audieri

Reprezentanții Ministerului de Interne nu s-au prezentat luni la audierile din Comisia de Apărare, aceasta urmând să convoace din nou conducerea MAI pentru săptămâna viitoare. Totodată, președintele Comisiei de Apărare, Dorel Căprar, a declarat, pentru Mediafax, că forul pe care îl reprezintă va cere și detalii privind convorbirile la care se face referire în documentul apărut în spațiul public.

"Următoarea ședință va fi convocată săptămâna viitoare. Vom face o adresă oficială pentru a fi pus la dispoziția comisiei detaliile legate de raport și înregistrările de pe telefoanele personale ale polițiștilor", a declarat Dorel Căorar, președintele Comisiei de Apărare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel