Misiunea vieții pentru un senegalez: Vrea să planteze 5 milioane de copaci în 5 ani

Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

Un senegalez și-a propus să planteze milioane de copaci în următorii ani.

Un bărbat din Senegal și-a propus să planteze cinci milioane de copaci în următorii cinci ani, potrivit BBC. Ambițiosul proiect i-a venit în minte lui Adama Diémé când s-a întors acasă, după câțiva ani de muncă în Europa.

În vârstă de 48 de ani, bărbatul a fost șocat să vadă că satul său natal care era plin de sute de copaci giganți în tinerețea sa mai are doar câteva astfel de exemplare. „În unele sate, nu poți găsi un singur copac. I-au tăiat și nu s-au mai gândit să îi planteze la loc”, a spus el.

Ce cauzează defrișările în Africa

Deșertificarea este principala cauză a defrișărilor din Africa, însă în această zonă a Senegalului copacii au fost tăiați mai degrabă pentru construcții sau cărbune. Diémé lucrează acum la un ONG spaniol din Casamance și este determinat să întoarcă soarta locului său de baștină.

Fiindcă nu are prea mulți bani puși deoparte, aceasta a început să strângă fonduri pentru a-și îndeplini visul. 5.000 de dolari din propriul buzunar l-a costat campania, iar acum bărbatul lucrează din greu să convingă comunitățile din regiune să planteze copaci.

Femeile, cheia succesului campaniei sale

Fără femei, campania sa n-ar avea succes, spune el. „Dacă mergi într-un sat și nu sunt femei, e dezastru. Dacă mergi într-un sat unde sunt numai femei, e paradis – sunt muncitoare și lucrează toată ziua, în fiecare zi. Dacă vrei să ai un start de proiect bun, trebuie să începi cu femeile”, a zis Diémé.

„La început nu am știut cum să plantăm semințele”, a zis una dintre femeile care l-au ajutat, Safi Yetou. „Acum avem tot felul de fructe la vânzare la piață și nu mai depindem de nimeni. Avem un cont bancar și nimeni nu ne poate zice nimic. E genial”.

Activiștii plantează până la 12 soiuri de copaci, de la palmieri la tamarinzi la capoc sau lămâi. Totul depinde de nevoile comunității și de teren. În ultimii trei ani, au fost plantate peste 140.000 de semințe care au fost îngrijite și au făcut rădăcini. Adică ținta este în continuare foarte ambițioasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel