Misiunea istorică NASA pe Marte, încheiată. Elicopterul Ingenuity, ultimul zbor

Sursa foto: Reuters (rosdemora / Alamy)
Sursa foto: Reuters (rosdemora / Alamy)

NASA a anunțat că elicopterul său robotizat miniatural Ingenuity, care în 2021 a devenit prima aeronavă cu motor care a reușit să zboare pe o altă planetă, nu mai poate zbura, punând capăt unei misiuni care a durat mult mai mult decât fusese planificat inițial.

"Ingenuity, "micul elicopter care putea"... a efectuat acum ultimul său zbor pe Marte", a declarat Bill Nelson, administratorul NASA, într-o înregistrare video postată pe rețelele de socializare.

Agenția spațială americană a precizat că Ingenuity s-a luptat să comunice cu Pământul în ultimele sale zile și că una dintre lamele rotorului său din fibră de carbon părea îndoită, într-o imagine recent realizată de Perseverance, roverul de pe care Ingenuity s-a detașat în 2021

Ceea ce a început ca o misiune planificată de 30 de zile pentru a efectua cinci zboruri scurte pe Marte s-a transformat într-un efort științific de aproape trei ani, care a implicat 72 de zboruri. Ingenuity a parcurs o distanță combinată în diferitele sale zboruri care a fost de 14 ori mai mare decât cea planificată inițial, a declarat NASA, potrivit Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel