Misiune de sprijin în Turcia. Echipa RO-USAR a ajuns în provincia Hatay, într-o localitate apropiată de Antakia

Cutremurul din Turcia / Sursa foto: Agerpres
Cutremurul din Turcia / Sursa foto: Agerpres

Echipa de sprijin din România, formată din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici şi asistenţi SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, a ajuns în provincia Hatay, într-o localitate apropiată oraşului Antakia, a transmis marţi dimineaţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. 

Provincia Hatay este prima zonă pe care autorităţile turce, respectiv Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor şi a Situaţiilor de Urgenţă - AFAD, cu responsabilităţi clare în gestionarea situaţiei generate de cutremure au ales-o pentru echipa din România. Salvatorii români au început să construiască baza de operaţii, concomitent pregătindu-se primul schimb pentru începerea misiunii de sprijin.

Totodată, marţi dimineaţa, înainte de a începe deplasarea către locaţia bazei de operaţii stabilite de AFAD, o echipă formată dintr-un ofiţer şi doi subofiţeri cu doi câini de căutare-salvare au executat o misiune de recunoaştere în teren, împreună cu o echipă din Turcia, la o zonă rezidenţială afectată de cutremur.

Salvatorii români se află în permanentă legătură cu autorităţile turce, reprezentanţii AFAD fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acţiune şi intervenţie a echipelor venite în sprijin. 

Nou bilanț

Conform celui mai recent bilanț, cel puțin 4.300 de persoane au murit în Turcia și în Siria, după unul dintre cele mai puternice cutremure care au lovit regiunea în ultimul secol, cu o magnitudine de 7,8 grade pe scara Richter.

Doliu naţional timp de 7 zile după cutremurele din Turcia. Decret prezidenţial

Amintim faptul că Recep Erdogan, preşedintele Turciei, a decretat doliu naţional după cutremurele care au lovit ţara luni, 6 februarie. Potrivit acestui decret publicat de guvern, drapelele vor fi coborâte în bernă până la apusul soarelui, duminică, 12 februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel