EXCLUSIV  Mișcări de amploare. AȘA nu se vor mai arunca sticlele în apă! ”Eliminăm pericolul”

Rareș Hopincă, City Manager la Sectorul 5, a prezentat două proiecte cu beneficii uriașe, la final eliminându-se posibilitatea de a ajunge în stradă peturile și nu numai.

„Există discuții cu Comisia Europeană strict cu privire la aceste ghene de blocuri, la acel tobogan care, practic, împiedică o colectare selectivă. Dar cum fac eu? Nu pot să dau sfaturi, doar spun cum fac: colectez separat peturile, la fel procedez și cu sticla și hârtia. Arunc la ghena din blocurile de peste opt etaje doar gunoiul menajer și tot ceea ce înseamnă reciclabil... le iau frumos în pungă și, dimineața când mă duc la muncă, le arunc în recipientul separat pentru colectare selectivă. Aceasta este o soluție pe termen scurt, pentru că, într-adevăr, nu e comod”, a spus Rareș Hopincă.

„Pe termen lung, vă spun următorul lucru și poate fi chiar un sfat pentru Ministerul Mediului. Noi, în Sectorul 5, intenționăm să facem două proiecte pilot. Proiectul pilot numărul 1, care va fi probabil demarat anul viitor, constă în următorul lucru: vom da la blocurile de peste opt etaje, care au acea ghenă, saci de gunoi de culori diferite. Și vom instala senzori la capătul acelui tobogan și o mică lucrare care îl va diviza în trei. Astfel încât, atunci când cetățeanul aruncă punga galbenă în ghena respectivă, cititorul de culoare o va dirija către pubela galbenă, care va fi montată exact în același loc. La fel cu sacul verde în pubela verde și așa mai departe. Acesta este un proiect care cred că va avea rezultate. Îl vom testa”, a explicat acesta.

Ulterior, a vorbit despre al doilea proiect, care se referă la colectarea pe sistem vacuum

„Se poate face, în primul rând, în proiectele imobiliare noi. Acel sistem vacuum preia gunoiul, ca un aspirator dacă vreți, și îl duce într-o incintă, de regulă la subsol, unde există un container, și îl sortează pe principiul culorii sau al greutății. Aruncăm punga galbenă în sistem, iar acesta îl aspiră, îl transportă apoi pe sistem de tubulatură într-o incintă, de regulă îngropată. Se elimină practic contactul gunoiului cu orice operator uman. Eliminăm posibilitatea ca gunoiul să ajungă în stradă”, a subliniat Rareș Hopincă.

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii online „Reciclarea, obiectiv ratat? Strategia câștigătoare pentru România”, eveniment organizat de trustul de presă DC Media Group, din care fac parte DC News TV, DC News și DC Business.

RECICLAREA, OBIECTIV RATAT? STRATEGIA CÂȘTIGĂTOARE PENTRU ROMÂNIA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel