Mişcarea pro-Brexit Leave.EU scapă de urmărirea penală

Brexit
Brexit

Mişcarea pro-Brexit Leave.EU scapă de urmărirea penală privind cheltuielile de campanie din timpul referendumului.

Mişcarea pro-Brexit Leave.EU, fondată de milionarul Arron Banks, nu va fi obiectul unor urmăriri penale pentru nereguli în cheltuielile de campanie în timpul referendumului din 2016 privind ieşirea Regatului Unit din UE, a anunţat vineri poliţia britanică, relatează AFP.

"În cazul în care au fost comise încălcări tehnice ale legii electorale de către Leave.EU în declaraţiile sale de cheltuieli electorale (...), dovezile sunt insuficiente pentru a justifica o anchetă penală mai amănunţită", a declarat poliţia într-un comunicat.

În mai 2018, Comisia electorală britanică a aplicat Leave.EU o amendă de 70.000 de lire sterline (79.000 de euro) pentru o depăşire a plafonului pentru cheltuielile de campanie şi declaraţii de cheltuieli incomplete sau inexacte. Comisia a transmis cazul poliţiei.

Demisia președintelui Comisiei Electorale

Arron Banks a reacţionat vineri, cerând demisia preşedintelui Comisiei Electorale, vinovat în opinia sa de coluziune politică cu deputaţii pro-UE.

În februarie, Leave.EU şi compania de asigurări Eldon Insurance, deţinută de Arron Banks, au fost amendate de către autoritatea de reglementare ICO din Marea Britanie cu 120.000 de lire sterline pentru încălcarea protecţiei datelor.

Leave.EU a apărut în 2015 pentru a susţine o ieşire a Regatului Unit din UE. Mişcarea nu a fost aleasă de Comisia Electorală pentru a fi campania oficială a taberei pro-Brexit, dar, foarte prezentă pe reţelele de socializare, a avut un rol decisiv în votul britanicilor în favoarea Brexitului cu 52%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel