Putin, mișcare bombă: se reînfiinţează KGB-ul. Noua structură, mascată

Mişcare-bombă la Moscova. Structura KGB ar urma să fie reînfiinţată, după comasarea mai multor servicii. Totul ar urma să se întâmple înainte de alegerile din anul 2018, conform ziarului Kommersant, care ar fi obţinut un document în acest sens. 

Putin se pregăteşte de alegerile din 2018. Că să fie lucrurile la locul lor, în Rusia se va reînființa Ministerul Securității Statului (MGB), rezultat în urma comasarii FSB, Serviciului Federal de Pază a Granițelor și SVR (Serviciul de Informații Externe). Este înfiinţat un minister special care va masca apariţia KGB-ului structură ce cuprindea toate serviciile. Din nou, asemenea vechiului KGB, cele trei servicii vor fi puse sub comandă unică. În subordinea directă a președintelui rămâne totuși SPP-ul local. 

Dacă înainte agenţii FSB doar aduceau sprijin anchetelor, acum vom fi însărcinaţi cu gestionarea progresului acestor anchete din momentul apariţiei acuzaţiilor penale până când cazul ajunge în instanţă”, a declarat o sursă din FSB pentru acelaşi ziar din Rusia.

Putin întăreşte astfel serviciile secrete ale Rusiei şi le oferă puterea să efectueze anchete şi urmăriri penale proprii. Structura ar urma să se ocupe şi de cazurile de corupţie la nivel înalt. Ideea este însă una foarte costisitoare. Comasarea tuturor serviciilor ar duce costuri de aproximativ un miliard de euro. O problemă ar putea fi şi refuzul actualilor membri ai serviciilor de a se alătura unei structuri care ar funcţiona pe aceleaşi principii precum KGB-ul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel