EXCLUSIV  Miruna Bibire, elevă de 10 la Bacalaureat: Detest, în România, corupţia exacerbată

Miruna Bibire, o elevă de la Colegiul Național „M. Eminescu” Iași, care a obţinut nota 10 la Bacalaureat, a acordat un interviu în exclusivitate pentru DC News în care a vorbit despre rezultatul obținut la examen.

DC News: Cum a fost examenul de bacalaureat?

Miruna Bibire: Examenul de bacalaureat a fost, într-adevăr, o experienţă unică. Pentru mine, subiectele nu au fost foarte dificile, dar acest fapt se datorează muncii pe care am depus-o. Am învăţat foarte mult pentru acest examen, mi-am gestionat foarte bine timpul rămas până la bac în aşa fel încât în luna mai să am toată materia finalizată, tocmai pentru a avea timp să fixez informaţiile acumulate. Să iau 10 pe line a fost un vis devenit realitate şi am muncit pentru a ajunge la acest rezultat. Oricând aş lua-o de la capăt, deoarece s-a meritat tot efortul depus!

DC News: Ce vrei să faci în continuare?

Miruna Bibire: Intenţionez să urmez Facultatea de Litere din Iaşi, secţia română-engleză, din dorinţa de a deveni profesor de limba română. Încă din clasa a VII-a am descoperit că am această pasiune pentru literatură şi dintotdeauna mi-au plăcut copiii şi consider că am o apetenţă pentru această meserie nobilă.

DC News: Vrei să pleci din România?

Miruna Bibire: Nu voi pleca din ţară, deoarece simt că locul meu este aici, că pot fi un profesor demn, respectabil şi că am puterea de a urma acest drum al învăţământului românesc şi... poate... voi avea onoarea de a rămâne o amintire frumoasă pentru elevii mei.

DC News: Ce ai schimba la țara noastră?

Miruna Bibire: Raportat la frumuseţile naturale, ţara noastră este o adevărată comoară. Iubesc meleagurile Bucovinei, îmi place Maramureşul, sunt pasionată de tot ceea ce înseamnă folclor românesc. Ceea ce detest, în România, sunt corupţia exacerbată şi abaterea de la adevăratele valori etice. Cu părere de rău constat că, la noi, se promovează din ce în ce mai des nonvalorile, fapt care înnegreşte imaginea ţării. Dacă aş avea şansă, aş dori nespus să schimb anumite aspecte ale sistemului de învăţământ, deoarece adesea se pune accentul pe reproducerea unor lecţii şi nu mai sunt antrenate spontaneitatea, creativitatea şi imaginaţia tinerilor.

[citeste si]

DC News: Cine te inspiră din personajele contemporane?

Miruna Bibire: Mă inspiră, deopotrivă, Mircea Cărtărescu şi Dan Puric şi îi consider două valori ale literaturii şi ale culturii româneşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel