Miros ciudat pe Uranus. Îl găsim și pe Terra

planeta
planeta

Cercetătorii de NASA au reușit să afle ce gaz se află în componența norilor.

Planeta gazoasă Uranus ascunde un secret, a anunţat NASA, marţi: miroase groaznic, relatează DPA, preluată de Agerpres. Miasma este comparat cu aceea produsă de ouăle stricate. Cercetătorii au reuşit să confirme că una dintre componentele cheie ale norilor de pe Uranus este hidrogenul sulfurat, un gaz cu un miros puternic pe care cei mai mulţi oameni îl evită, a precizat NASA.

[citeste si]

Mori până să miroși

NASA a precizat că oamenii nu trebuie să fie prea preocupaţi de faptul că mirosul de hidrogen sulfurat i-ar putea copleşi, întrucât, dacă se vor apropia, vreodată, suficient de Uranus, sufocarea şi expunerea la frig îşi vor face efectul cu mult înaintea mirosului în atmosfera cu o temperatură de minus 200 de grade Celsius. 
Depistarea hidrogenului sulfurat în norii de pe Uranus - şi posibil şi pe Neptun - reprezintă o diferenţă izbitoare faţă de planetele gazoase gigantice Jupiter şi Saturn, aflate mai aproape de soare. Deasupra norilor acestor planete a fost detectat amoniac, un compus chimic format dintr-un atom de azot şi trei de hidrogen, dar nu şi hidrogen sulfurat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel