EXCLUSIV  O nouă centrală NUCLEARĂ în România. Alexandru Mironov: Tehnologie REVOLUȚIONARĂ

Alexandru Mironov, ministrul Sportului între 1993-1996, jurnalist și scriitor, a dezvăluit în exclusivitate pentru DCNews un amplu proiect al unei noi centrale nucleare care ar urma să fie construită în România. Noua centrală revoluționară folosește tehnologia de tip ALFRED(Advanced Lead Fast Reactor). 

Alexandru Mironov spune că noul ministru al Cercetării susține acest proiect, care ar putea face România să devină independentă energetic. Pe lângă construirea centralei de tipul ALFRED, România ar mai avea nevoie și de mult discutatele reactoare 3 și 4 de la Cernavodă pentru care au existat discuții avansate cu chinezii. 

"Noul ministru al Cercetării, Șerban Valeca este partizanul unei tehnologii revoluținare, ALFRED, o centrală nucleară de ultimă generație. E perfectă. E demonstrat că până acum activitatea nucleară a ajutat omenirea. Noi avem de la cele două reactoare de la Cernavodă 20% din energia țării. Este și foarte ieftină și ne convine. Dacă se va reuși construirea a încă două reactoare, dacă investitorii chinezi vor fi lăsați să vină și să le facă, activitatea de la Cernavodă și cu acest sistem ALFRED care ar urma să se construiască la Mioveni, am asigura tot ce are România nevoie," a declarat Alexandru Mironov la interviurile DCNews. 

(w460) 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel