Mirella Nunweiler, bolnavă de cancer, protest la Primăria Capitalei: Cum de lăsați bolnavii de cancer să moară cu zile, umiliți și batjocoriți?

Mirella Nunweiler, bolnavă de cancer, va proteste joi la Primăria Capitalei: Cum de lăsați bolnavii de cancer să moară cu zile, umiliți și batjocoriți?
Mirella Nunweiler, bolnavă de cancer, va proteste joi la Primăria Capitalei: Cum de lăsați bolnavii de cancer să moară cu zile, umiliți și batjocoriți?

Mirella Nunweiler, activist civic, are cancer. Din păcate, lupta ei nu se dă doar pe frontul sănătății. Mirella Nunweiller se luptă și cu un sistem deficitar, drept pentru care spune că mâine va merge să protesteze în fața Primăriei Capitalei.

Cei care ați fost la protestele #rezist din București o știți cu siguranță pe Mirella Nunweiller - era nelipsită de la ele și deseori împărțea ceai cald și sandvișuri, în Piață sau la marșuri.

”Vreau să trăiesc, am CANCER si nu mai suport umilința statului român și a angajaților din instituțiile publice primărie si sanatate care ne umilesc și consideră că trebuie să murim cu zile. Statul român isi umilesti proprii cetățeni bolnavi de CANCER, o boală in proportie covarsitoare incurabilă. Viata fiecărui diagnosticat cu CANCER atârnă de un fir de ață . Asta este si povestea mea si vreau sa o strig, poate doar asa ii vom opri pe toti functionarii publici care se cred Dumnezeu pe pamant sa ne mai umileasca si sa ne decida soarta! Am trimitere de la medicul Oncolog sa fac testare ONCOTYP RDX si BRCA , testare genetică fără de care nu pot intra in tratamentul cu citostatice. Am urmat pașii recomandati de doctori prin firma Genecor, care are contract cu ASSMB Bucuresti si in data de 27.01.2020 am primit aprobarea pentru testarea BRCA.

Luni am mers la Clinica Panduri pentru efectuarea analizelor urmând ca azi să duc o copie după noul buletin la Primaria Capitalei unde era depus dosarul, pentru a primi aprobarea si pt cea de-a doua analize Oncotip RDX. Va amintiti prin ce am trecut si cu buletinul care mi a expirat vinerea trecuta si cum aceleasi "fiinte supreme" de la ASSMB au decis unilateral ca imi trebuie buletin nou ignorand oug 55/2020 care spune clar ca daca ne expira documentele personale in perioada starii de alerta, acestora li se prelungeste valabilitatea cat este in vigoare starea de alerta plus inca 90 de zile dupa sistarea ei. Si ce sa vezi, ma suna azi o duduie care se ocupa de dosarul meu, aceeasi care si a dat acordul pt brca și-mi comunica ca nu imi mai aprobă si cea de a doua analiza deoarece, ea, de la sine putere, a decis sa-mi faca o interogare la ANAF unde a gasit ca as avea o datorie fiscală. Am rugat o sa-mi comunice numele ei si mi-a inchis telefonul in nas. O reapelez si ii comunic ca este functionar public in slujba cetățeanului si ca nu este normal să-mi închide telefonul în nas si, mai mult decat atat, sunt bolnava de CANCER si timpul curge in defavoarea mea, depind de această analiză fără de care nu pot intra in tratamentul cu citostatice. Accepta sa mi spuna ca o cheamă Roxana Bică si, inainte sa apuc sa o intreb unde este depus dosarul meu, imi inchide iar telefonul în nas. Mâine ma duc in fata primăriei! Vreau sa va intreb si pe voi, guvernantii, si pe functionarii publici cum de lăsați bolnavii de cancer sa moara cu zile, sa fie umiliți și batjocoriti de niste unii care isi iau libertatea sa se folosesca de datele noastre de identificarea fara a avea acceptul nostru, maine voi fi vocea care va striga in strada ca nu va mai permite vouă să vă bateti joc de noi si de suferinta noastra!

Zilele noastre sunt numărate si nu sunteti in pielea si suferinta noastră ca sa stiti ce simțim și cum trăim fiecare clipa de când am fost diagnosticati cu diagnosticul asta care iti ingheata sangele in vene doar cand il auzi si rostesti!Maine.Pt ca m am saturat sa traiesc o bataie de joc continua de cand deschie ochii dimineata si pana adorm seara.Pt ca tot ceea ce traim este o batjocura. Si daca nu ne respectati nici pe noi ca entitati asa cum meritam si nici macar suferinta provocata de boala asta dura si grea si greu de dus, maine o sa fiu in strada, in fata guvernului si vreau sa mi raspundeti de ce va bateti joc de noi si de ce ne condamnati, prin toate mijloacele si toti neavenitii care incaseaza salarii facand nimic, la moarte sigura!?”, a fost mesajul transmis de Mirela Nunweiller.

Mirella a fost diagnosticată recent cu cancer de sân. Pe 5 ianuarie a fost operata, mastectomie bilaterală. Cine vrea să o ajute poate dona bani aici:

Iban: RO22CECEB000B2EUR1260818 cont euro și Iban: RO77CECEB00008RON0395178 cont lei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel