EXCLUSIV  Mirela Vaida, atacată din nou. Dumitru Coarnă propune mai multe soluții pentru ca astfel de incidente să nu se mai repete

Dumitru Coarnă a analizat, pentru DC News, cazul agresiunii asupra prezentatoarei TV Mirela Vaida, cea care a fost atacată ieri, pentru a doua oară, de către o femeie. 

"Cred că problema acestei femei este una medicală, dacă a repetat la un interval de numai câteva luni, o asemenea faptă. În astfel de cazuri se poate întocmi dosar penal, iar dacă persoana respectivă se dovedeşte că nu are discernământ, poate fi internată într-o instituţie medicală de specialitate, printr-o sentinţă definitivă. 

Eu am avut astfel de cazuri de oameni cu expertize medico-legale care spuneau că nu au discernământ - deci practic nu puteau fi condamnaţi din punct de vedere penal - şi atunci instanţa îi trimitea în instituţii specializate. Şi sunt câteva centre din astea în ţară", a explicat Dumitru Coarnă. 

Coarnă: Sunt două soluţii în astfel de cazuri

"Totul ţine de expertiză. Dacă un om nu răspunde de faptele sale, nu-l poţi condamna pentru că nu realizează acţiunea pe care o dezvoltă. Iar atunci vorbim despre centrele medicale specializate unde aceste persoane trebuie internate, prin sentinţă definitivă.  Pe de altă parte, dacă se dovedeşte că are discernământ să fie reţinută, arestată preventiv pentru infracţiunea pe care a comis-o: tentativă la omor calificat. Că, până la urmă, atitudinea asta este: tentativă la omor. Arunci cu o piatră de un asemenea calibru în direcţia capului unei persoane, asta înseamnă. 

Acolo sunt două variante: dacă are discernământ poate fi trasă la răspundere penală şi există posibilitatea reţinerii şi arestării preventive - prezintă pericol public; iar dacă nu are discernământ se stabileşte lucru acesta prin expertiză, dar la fel de bine poate fi internată şi până la soluţionare, într-o instituţie de specialitate. Adică nu lăsăm astfel de persoane pe stradă", a subliniat Dumitru Coarnă.

Mirela Vaida, atacată a doua oară de către aceeaşi persoană

Reamintim că, miercuri, Mirela Vaida a fost atacată din nou, în timpul unei pauze de publicitate, de aceeași femeie care a mai încercat să o rănească. Poliția a fost chemată pentru a cerceta cele întâmplate. Atacatoarea s-a reîntors și a spart geamurile de la intrarea în sediul emisiunii „Acces Direct”, relatează cei de la România TV. 

Mirela Vaida s-a simțit din nou amenințată și cu viața pusă în pericol, mai spun relatările, mai ales că un atac asemănător a avut loc cu doar câteva săptămâni în urmă. În acel moment, viața prezentatoarei de televiziune chiar a fost pusă în pericol. Atunci, aceeași femeie avea asupra ei o cărămidă cu care a aruncat înspre prezentatoarea ce transmitea în direct. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel