Mirel Palada, revoltat după Germania - Portugalia 4-0: Kill me! Kill me! Sandor Clegane a fost portughez în seara asta

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Mirel Palada se declară revoltat și scârbit după meciul pe care Germania l-a câștigat, luni, cu 4-0, în fața Portugaliei, în Grupa G de la CM 2014.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Arbitrajul brigăzii din Serbia este cel care a determinat reacția lui Turambar, într-o zi în care spune că a asistat „la trei măceluri” - „al bunului simț și asupra sportului”, „al Germaniei asupra Portugaliei” și „cel din Game of Thrones”.

Vezi și: CAMPIONATUL MONDIAL 2014: PROGRAM, REZULTATE, CLASAMENTE din GRUPE și TELEVIZĂRI, pe DCNEWS

 

Iată comentariul lui Mirel Palada în urma partidei GERMANIA - PORTUGALIA 4-0:

Kill me! Kill me! Sandor Clegane a fost portughez în seara asta

În seara asta am fost martor la trei măceluri.

Primul măcel a fost asupra bunului simț și asupra sportului. Nu a fost penalty. Arbitrul sîrb a acordat 11 metri din aer. Nu a fost nici de cartonaș roșu. Portughezul poate că s-a purtat reprobabil. Dar nici nu a lovit cu mîna inițial, nici nu a dat mai apoi cu capul în neamț. Germanul pur și simplu a simulat mîrșav, cum nici un latin nu credeam să fie capabil.

Arbitrajul a fost atît de nesimțit, încît a omorît orice boare de fotbal în meciul Portugalia – Germania. După ani de zile, nu știu cît ne vom aminti din acest meci, dar cu siguranță ne vom aminti maniera din ce în ce mai mizerabilă în care arbitrajul se acomodează cu puterea, întru uciderea fotbalului.

Al doilea măcel a fost cel al Germaniei asupra Portugaliei, după ce acesteia din urmă i s-au dat cele două lovituri pe la spate: 11 metri și cartonaș roșu inexistent. Nemții, cu un om în plus, și-au permis să zburde. Portughezilor li s-a turnat plumb în ghete, iar nemții, cu o meticulozitate eficientă, au tocat mărunt la lusitani. Muller a dat trei goluri. Să-i fie de cap golurile. Mai bine îi lega pe toți de poartă și îi jupuia încet, ca Ramsay Bolton.

Nu aș fi ținut neapărat cu Portugalia, ci cu echipa cea mai bună. Dar după ce am văzut ce i-au făcut arbitrii, n-am putut să mai fiu detașat și mi s-a activat așa o scîrbă, încît practic nici nu am mai fost atent la meci. O victimă ucisă pe altarul marketingului și a banilor. Din păcate, tare mă tem că vom mai vedea astfel de mîrlănisme pe parcursul acestui Campionat Mondial.

Al treilea măcel, singurul măcel care a fost cu adevărat demn de urmărit, a fost cel din Game of Thrones. Scena în care Arya refuză să-i dea lovitura de grație lui Sandor Clegane a fost una din cele mai puternice de pînă acum ale serialului. Fără emfază, fără patos. Kill me! Kill me! striga bruta strivită, în timp ce Arya se îndepărta încet în peisajul glacial la propriu: pe o vale glaciară din Irlanda, adică din Westeros.

Din fericire, al treilea măcel a reușit să-mi spele un pic gustul de fiere din gură provocat de meci. Dar pe de altă parte mi-a întărit convingerea că fotbalul este o cochilie goală și găunoasă, purtătoare de marafeți și de marketing obscen. Mult mai puțin obscenă a fost moartea lui Tywin Lannister pe veceu. A murit cu mîndrie. A murit cu furie. A murit ca un rege pe căcăstoare.

În schimb, fotbalul mondial nu vrea să moară cu demnitate. Vrea să ne arate că pentru bani se poate coborî oricît ștacheta jenei și a bicisniciei lucrative.

Păcat.”

Citește și: PROGRAMUL PE ZILE al meciurilor de la CAMPIONATUL MONDIAL 2014

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel