Mirel Palada, mesaj fabulos în prima zi de școală

Mirel Palada, consilier de stat al premierului Victor Ponta, a marcat, luni, pe pagina sa de socializare, începerea noului an școlar cu o postare în care punctează succint și la obiect rolul și importanța pe care le are școala în viața elevului.

Mirel Palada a scris, în prima zi de școală, pe Facebook, un text cu un puternic mesaj adresat deopotrivă elevilor, părinților, dar și cadrelor didactice, punctând inclusiv faptul că micuții nu prea mai au timp să-și trăiască și copilăria. 

"A inceput scoala. Sa avem copii intelepti, luminosi, fericiti.

Copii care sa inteleaga ca a invata sa faci diferenta dintre bine si rau e mult mai important decit sa fii premiant. Copii care sa aprecieze cunoasterea, dar sa stie ca e mult mai sanatos sa cauti echilibrul decit perfectiunea. Copii care sa nu se lase striviti in malaxorul conformitatii si mediocritatii. Copii care sa-si respecte profesorii. Copii care sa stie ca viata de-abia incepe, dar ca alegerile pe care le fac anii astia vor reverbera decenii de acum incolo. Copii care sa fie creativi, dar si perseverenti. Copii care sa invete sa gestioneze riscul - nici prea-prea, nici foarte-foarte. Copii care sa nu ignore cartea, dar nici sportul.

Si, dincolo de toate retetele de succes, fericire, implinire si ce le mai bagam noi in cap, pe git, in circa, in ghiozdan, "fa aia", "nu fa ailanta", sa mai aiba timp sa-si traiasca si copilaria. Unul din cele mai grele lucruri de facut zilele astea, cind avem atitea asteptari de la ei, ii vrem pe toti genii, olimpici, perfecti si fara de pata.
Hai, ca se poate!", a scris Mirel Palada pe Facebook, în prima zi a anului școlar 2015-2016.

Anunț teribil al ministrului Educației în prima zi de școală!

Peste trei milioane de elevi și preșcolari sunt așteptați la clase, în anul școlar 2015 - 2016, care va avea 36 de săptămâni de cursuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel