MIREL PALADA, fascinat de OLANDA - SPANIA 5-1

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, a fost fascinat de prestația batavilor în corecția aplicată "furiei roja", OLANDA - SPANIA 5-1.

Vezi și: OLANDA - SPANIA 5-1: Van Persie și Robben au umilit campioana mondială. Arbitrii continuă să greșească grav


CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. După ce OLANDA a umilit SPANIA cu scorul de 5-1, revanșându-se pentru FINALA CM 2010 pierdută în fața ibericilor, Mirel Palada a analizat partida pe pagina sa de Facebook.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului s-a arătat impresionat de prestațiile lui Robben și van Persie, care i-au amintit de legendele olandeze Ruud Gullit și Marco van Basten.

Citește și: CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: PROGRAM, REZULTATE, CLASAMENTE din GRUPE și TELEVIZĂRI, pe DCNEWS

Iată mesajul postat de Mirel Palada la scurt timp după încheierea meciului OLANDA - SPANIA 5-1:

"Lăsînd gluma la o parte și hăhăiala că a fost Spania măcelărită (ah, ce dureros! ah, ce fabulos!). În seara asta am avut cu toții privilegiul să vedem un meci istoric.

Atît pentru scorul totalmente neverosimil, dar mai ales pentru un reviriment al unor obiceiuri pe care le credeam de mult moarte în fotbalul tacticizat și plictisitor al zilelor noastre: șutul pe poartă, pasa în adîncime a la englezi și virtuozitatea unor pălărieri nebuni, dar măieștri: Robben și van Persie (era să scriu Van Basten – deh, sînt din generația aia care o să spună Van Basten pînă la moarte).

Și mai ales și mai ales un alt obicei pe care îl credeam de mult apus: pofta de joc, îndrăcirea dumnezeiască cu care se duc după minge, vor să facă faze, să dea gol, nu contează că e 3-1, să mai dăm, nu contează că e 5-1, să mai dăm, nu contează că mai sînt 5 minute de joc și i-am zdrobit, să-i mai zdrobim.

Demult n-am mai văzut un meci de fotbal atît de rugbistic în spiritul său.

Iar în seara asta, în sfîrșit, după multe Campionate Mondiale recente în care m-am plictisit absolut oribil, m-am simțit din nou ca în anii 80, cînd fotbalul era fotbal, Maradona era Maradona, Zico era Zico, Platini era Platini, vaca era vacă, iar cravata de pionier era cravată de pionier.

Mersi, Robben! Mersi, Van Persie! Și, evident și mai ales și mai ales, mersi Gullitt și mersi Van Basten".

Vezi și: PROGRAMUL PE ZILE al meciurilor de la CAMPIONATUL MONDIAL 2014

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel