Mircea Rusu Band, fost primar al comunei Band, condamnat la închisoare

Mircea Rusu Band   Foto: Facebook
Mircea Rusu Band Foto: Facebook

Mircea Rusu, autorul hiturilor "Omul bun și pomul copt" și "Iarba verde de acasă", fost primar al comunei Band din județul Mureș, a fost încarcerat pentru a ispăși o pedeapsă de 3 ani, o lună şi 10 zile.

Mircea Rusu, care și-a schimbat numele în Rus, primar al comunei Band în trei mandate,  a suferit prima condamnare de un an și patru luni de închisoare pentru abuz în serviciu, acum fiind  găsit vinovat pentru complicitate la delapidare, cu o valoare totală de peste 500.000 lei, pedeapsa pentru această infracțiune fiind de 2 ani de închisoare, potrivit tirnaveni.ro.

Curtea de Apel Târgu Mureş a contopit cele două pedepse de câte 2 ani închisoare aplicate în acest caz, cu pedeapsa de un an şi 4 luni închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr. 179/3 iulie 2015 a Tribunalului Mureş, modificată şi definitivă prin decizia penală nr. 348/A/20 iunie 2018 a Curţii de Apel Târgu Mureş, pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Astfel,  instanţa a decis că  inculpatului i se aplică pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, căreia îi adaugă un spor de un an, o lună şi 10 zile închisoare (reprezentând o treime din 3 ani şi 4 luni închisoare) pedeapsa principală rezultantă fiind de 3 ani, o lună şi 10 zile închisoare, cu executare în detenţie.

Curtea de Apel Târgu Mureş a reținut în cazul fostului primar Mircea Rus  26 de acte materiale, în legătură cu unul dintre casierii Primăriei Band de la acea vreme, Gârbu Petru, şi la alţi doi ani de închisoare, pentru aceeaşi infracţiune, în legătură cu un al doilea casier, Bodor Zoltan, tot pentru 26 de acte materiale.

Hotărârea pronunţată de Curtea de Apel Târgu Mureş în dosarul 4881/320/2020 este definitivă şi îl obligă pe fostul primar şi pe cei doi foşti casieri la restituirea sumelor către UAT Band, cu plata penalităţilor prevăzute de Codul de procedură fiscală.

Sumele delapidate au fost descoperite în urma unor controale ale ANAF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel