Urmărește emisiunea live


Mircea Radu ajunge în instanță. Prezentatorul tv, prins în războiul din TVR

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind a acționat, azi, 18 august 2020, în instanță, conducerea Societății Române de Televiziune pentru că a refuzat să facă publice mai multe informații privind modul abuziv în care funcționează Serviciul Comunicare, relații Publice și protocol din instituția publică de presă.

"Administrația Gradea, acționată în judecată pentru că ascunde cum a angajat-o în TVR, fără concurs, pe fosta vedetă Mircea Radu!

Constatăm că, în ultimul timp, după numirea, fără concurs, a fostului știrist și fostă vedetă de divertisment, Mircea Radu, în funcția de coordonator cu atribuții de șef Serviciu Comunicare, Relații Publice și  Protocol din Societatea Română de Televiziune, acest compartiment s-a dovedit a fi un serviciu de propagandă aflat în slujba președintelui-director general, Doina Gradea.

Încălcând orice normă de comunicare și de deontologie profesională, Serviciul de Comunicare Relații Publice și Protocol al Televiziunii Naționale a demonstrat, în scurt timp, cât de jos poate să coboare comunicarea instituțională în cea mai mare instituție de presă a statului român. Folosind expresii jignitoare, atacuri la persoană, acest compartiment a emis în spațiul public tot felul de comunicate, înfierând, în cel mai pur stil bolșevic, pe toți cei care au avut curajul să critice abuzurile șefei TVR.

Rând pe rând, au fost terfeliți cu  mânie proletară membri ai Consiliului de Administrație care au avut “neobrăzarea” să vină cu argumente juridice și să ceară demisia șefei TVR. Victimele atacurilor josnice au fost însă, membrii filialei SRJ MediaSind din TVR, care au fost jigniți cu tot felul de epitete și alegații fără nicio bază reală, dar care demască calitatea profesională și obsesiile  autorilor săi. (amanunte aici: Drept la replică penibil al Serviciului condus de fosta vedetă Mircea Radu: Sindicaliștii din MediaSind, trimiși la muncă. Să nu mai scrie comunicate în care să demaște corupția din TVR! )", se arată în comunicatul transmis.

Ce spune conducerea TVR

"Pentru a afla cum de a fost posibil ca Serviciul Comunicare, Relații Publice  și Protocol să facă publice, în mod ilegal, imagini cu membri ai Consiliului de Administrație al SRTv, am solicitat, în baza Legii nr. 544/2001, conducerii TVRsă răspundă la următoarele întrebări:

1. Cine din conducerea TVR a autorizat publicarea comunicatului de presă transmis de Serviciul Comunicare și Protocol în data de 31.07.2020?

2. Cine, din conducerea TVR, a autorizat publicarea fotografiilor cu membrii CA, inclusiv pe site-ul instituției, la adresa http://www.tvr.ro/precizari-tvr_28506.html#view? .

3. Ce implicare a avut în acest caz compartimentul Informații clasificate condus de fostul col. Adrian Fulea? S-a cerut acordul STS pentru punerea la dispoziție a acestor informații? Dacă da, prezentati raspunsul. Dacă nu, precizați de ce nu s-a cerut acest acord, având în vedere faptul că transmisiunea este asigurată de acest serviciu de informații.

4. Care au fost criteriile de angajare în SRTV și apoi de numire a dlui. Mircea Radu în funcția de consilier pe probleme de management al președintelui-director general și de coordonator cu atribuții de șef serviciu Comunicare și Protocol al SRTV? A fost organizat concurs, așa cum prevăd Legea nr. 41/1994 și Codul Muncii? Alături de răspunsuri prezentați și o copie după CV-ul acestuia.

Răspunsul primit din partea conducerii TVR, semnat de președintele - director general Doina Gradea, este edificator pentru întreaga sa activitate, și anume, lipsă totală de transparență în actul managerial: “aceste informații nu sunt de interes public”, se mai arată în comunicatul transmis.

"Imaginea membrilor CA și a unor angajați ai SRTv, prejudiciată"

"Amintim că aceste întrebări au fost formulate în urma evenimentelor petrecute la ședința Consiliului de Administrație din data de  29 iulie 2020, în urma cărora Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind – Filiala MediaSind TVR a sesizat Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal  - ANSPDCP, reclamând decizia conducerii Societății Române de Televiziune de a face publice imagini din ședința Consiliului de Administrație a instituției. (amănunte aici: MediaSind TVR a sesizat la ANSPDCP decizia șefei TVR de a distribui imagini din ședința Consiliului de Administrație al Televiziunii Române!) 

Aceste informații au apărut în mai multe publicații de presă, prejudiciind imaginea membrilor CA și a unor angajați ai SRTv, prezenți în fotografii. Am susținut și susținem în continuare că este ilegal ca un șef de instituție publică să folosească, în interes propriu, un departament al instituției. Serviciul de comunicare al TVR avea obligația să informeze în mod echidistant opinia publică de deciziile luate de către membrii CA din ședința acestui for și nu să-i  atace în modul cel mai penibil pe membrii CA, doar pentru faptul că au cerut demisia și revocarea șefei TVR.

Precizăm că potrivit ultimelor informații postate pe site-ul TVR, declarația șefului Serviciului Comunicare, Relații Publice și Protocol la început de mandat nu conține salariile primite în calitate de consilier pe probleme de management și de coordonator cu atribuții de șef serviciu. În schimb, aceasta dezvăluie  sumele încasate din bani publici în cuantum de aproximativ 13500 euro, pentru prezentarea unei emisiuni (vezi declarația aici : http://media.tvrinfo.ro/media-tvr/other/202008/da-mircea-radu_05773500.pdf)", se transmite în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel