Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Mircea Platon: În numele pandemiei, măsuri care au afectat economia, școala și societatea

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Istoricul Mircea Platon a vorbit despre deciziile care au afectat economia, şcoala, societatea, în pandemie.

"Din punct de vedere social, a fost o perioadă de continuă dezarticulare tăcută a României pentru că, în numele pandemie COVID, s-au luat multe măsuri care au afectat economia, şcoala şi societate. Cred că această pandemie ne va lăsa sceptici în ceea ce priveşte valoarea experţilor şi poate va ajuta şi la demitizarea experţilor din învăţământ", a spus Mircea Platon, în emisiunea "Ce se întâmplă", prezentată de Răzvan Dumitrescu la DCNews.

Vezi și: Educaţie de tip mall în România. Mircea Platon: Modelul Hagi la Viitorul, de succes. Nu ne permitem să importăm inteligenţă

"S-au accentuat nişte tendințe autoritare"

"În primul trimestru al anului trecut, lumea medicală era împărțită între un contingent foarte mic şi foarte vocal şi susţinut de mass-media globale care susţinea că este imposibil să vorbim despre o origine din laborator a virusului şi alte voci, mari specialiști care susțineau că originea Covid încă nu e lămurită, că politcile publice privind combaterea pandemiei nu sunt cele mai bune şi care, din această cauză, au fost marginalizaţi, excluşi de la conferinţe.

A fost o pandemie în numele căreia s-au accentuat nişte tendințe autoritare, chiar în lumea științifică. Sper că lumea a început să îşi dea seama că trebuie să continuăm să gândim cu capul nostru. De aceea, educaţia este atât de importantă pentru că o mare parte dintre experţi sunt arondaţi diverselor corporații din big pharma, din spitale, din industria de asigurări. Nu putem vorbi despre o lume ştiinţifică neutră din punct de vedere politic şi financiar. Există, deja, interese atât de mari încât nu ne putem încrede orbeşte în tot ceea ce vine printr-un microfon, oricât ar fi el de ştiinţific", a mai spus Mircea Platon.

Pandemia, pe cale să se sfârșească

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății în România, a declarat, în urmă cu doar câteva zile, că în România nu mai există o transmitere comunitară a virusului SARS-CoV-2. 

"La 130-150 de cazuri nu mai e transmitere intercomunitară a infecției în România. Chiar dacă cifrele sunt subevaluate, 500 de cazuri pe zi la nivel național nu înseamnă transmitere comunitară, e una sporadică. Trebuie să înțelegem că în România au circulat mai puțin variantele mutante, cu excepția variantei din Marea Britanie. Dacă încet-încet apar cazuri cu o variantă cu transmisibilitate mai mare, de exemplu varianta indiană are 40-50% transmisibilitatea mai rapidă decât varianta clasică, atunci putem să spunem că reapare transmiterea comunitară", a declarat Alexandru Rafila, la Digi 24.

Interviul complet, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel