EXCLUSIV  Mircea Platon, despre reforma învăţământului în România. "S-a pus accent pe profesori. Miniştrii au mers cu programul"

Istoricul Mircea Platon a explicat în exclusivitate la DC News cum se face descentralizarea și privatizarea învățământului românesc public.

”Amatorismul elitelor locale în ceea ce privește învățământul s-a grefat pe un plan foarte bine pus la punct, rodat în alte contexte, dar care era același și în esență prevedea descentralizarea și privatizarea învățământului românesc public. Pașii sunt în spre acest țel. Planul care a fost pus în aplicare și care a venit cu pași, cu etape, cu obiective ce trebuiau atinse până la anumite date fixe și cu finanțarea necesară atingerii acelor obiective a fost pus în aplicare în România, începând cu anul 1992 - 1993. În 90 - 91 au venit echipe de la organisme internaționale, în speță de la Banca Mondială, care au făcut un studiu de piață să vadă care este starea sistemului românesc de învățământ la ieșirea lui din comunism și apoi s-a creat acest mers al trenurilor al reformei în care s-a stabilit că până în data de, trebuie să schimbăm programele, până în data de trebuie schimbate manualele, metodele de examinare și promovare, până în data de trebuie să schimbăm metodele de predare și profesorii. Aici s-au încurcat puțin. Când se vorbește despre reformă se pune accent pe metodele de predare ale profesorilor. Elementul uman este în urma acestui mecanism al reformei care a mers ceas. Au fost metode urmărite pas cu pas, indiferent de cine a fost ministru. Miniștrilor li s-au pus pe masă aceste studii, aceste documente, aceste acorduri ale României. Ei au trebuit să meargă cu programul”, a declarat Mircea Platon, în exclusivitate la DC News

Negrescu: Alocarea pentru Educaţie, prin PNRR, a scăzut la sub 10%

Alocarea financiară pentru Educaţie, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a scăzut la sub 10%, în momentul de faţă, dar urmează mai multe discuţii la nivel politic, săptămâna aceasta, şi sper să existe un consens mai larg pentru mai mulţi bani în sectoarele care au nevoie, a declarat, luna trecută, într-o conferinţă de specialitate dedicată Zilei Internaţionale a Telecomunicaţiilor, europarlamentarul Victor Negrescu.

CITEȘTE AICI: Negrescu: Alocarea pentru Educaţie, prin PNRR, a scăzut la sub 10%, în momentul de faţă

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel