Mircea Moloț, reținut de procurorii DNA: deținea secrete de stat

Președintele Consiliului Juețean Hunedoara, liberalul Mircea Moloț, a fost reținut miercuri seară de procurorii DNA, într-un dosar de corupție, după ce dimineață mascații l-au ridicat din biroul său.

Moloţ este urmărit penal pentru trafic de influenţă în formă continuată, luare de mită, abuz în serviciu, spălare de bani, conflict de interese şi deţinere fără drept a unui document ce conţine secrete de stat, conform hunedoaralibera.ro.

În acelaşi dosar sunt urmăriţi penal vicepreşedintele CJ, Tiberiu Balint, ginerele lui Mircea Moloț, Robertto Venter, administratorul SC TRANS CONSTRUCT SRL, Emanoil Milică Pup, directorul general al SC APAPROD SA, Victor Arion, administratorul SC VIVA CONSTRUCT SRL, Vasile Axinte şi administratorul SC FABIMAR PRESTCOM SRL, Mariana Frăţilescu.

În dosarul în care este reținut Mircea Moloț a fost începută urmărirea penală in rem la 3 februarie 2014. Potrivit Mediafax, Mircea Moloţ s-ar fi folosit de autoritatea dată de funcţia publică pe care o deţine în virtutea faptului că îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, pentru direcţionarea unor fonduri guvernamentale către bugetul comunei Turdaş, în tranşe, contrar dispoziţiilor legale, "suma finală fiind condiţionată de modul în care alegătorii din comuna respectivă îşi vor exprima opţiunea de vot" la alegerile prezidenţiale.

Moloț ar fi dat fonduri pentru alegerile prezidențiale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel