Mircea Ionescu-Quintus, REACȚIE după stenogramele din PNL

Mircea Ionescu-Quintus a dorit, luni seară, să aibă o intervenție telefonică la Realitatea TV, în emisiunea "Jocuri de putere", pentru a vorbi despre scandalul privind publicarea stenogramelor de la Bistrița.

"Sunt confruntat cu o situație foarte delicată. Îl cunosc bine pe domnul Teodor Atansiu. L-am respectat ca pe un om serios. Recunoaște că a făcut aceste greșeli. Nu vreau să discut atitudinea sau greșeala sa.

Văd că este pusă la îndoială seriozitatea și cinstea PNL și de aceea am dorit să intervin și să spun că în numele PNL, după statut, poate vorbi și poate angaja responsabilitatea partidului doar președintele. Alte declarații sunt făcute în împrejurări speciale. Eu cred că în niciun caz părerea domnului Atanasiu nu poate angaja în niciun fel partidul", a spus Mircea Ionescu-Quintus în emisiunea lui Rareș Bogdan.

"Eu, președintele de onoare al PNL, garantez că prim-ministru va fi domnul Cătălin Predoiu. Trebuie să păstrăm cinstea și prestigiul partidului", a mai zis Mircea Ionescu-Quintus.

Întrebat când va ajunge PNL la guvernare, Mircea Ionescu Quintus a precizat: "Eu cred că va trebui să vină la guvernare în momentul în care asigură majoritatea guvernamentală. O guvernare fără Parlament, așa cum s-a întâmplat la un moment dat partidului nostru, este păguboasă și eu cred că guvernarea noastă trebuie să fie eficientă și benefică țării noastre și colegilor noștri liberali și întregului popor român. Numai atunci trebuie să venim la guvernare, când putem să salvăm situația gravă a țării noastre".

Teodor Atanasiu, vicepreședinte PNL, a spus luni că recunoaște veridicitatea declarațiilor sale de la o ședință din Bistrița cu liderii locali ai vechiului PNL, dar a spus că declarațiile au fost scoase din context. "A fost o discuție privată răstălmăcită", a spus Atanasiu, cel care în ședința cu liberalii le spusese că Predoiu (PDL) nu va fi pus niciodată premier de marele PNL.

Teodor Atanasiu a refuzat însă să le spuna ziariștilor care este contextul care lipsește din stenograme.

VEZI ȘI: Stenograme PNL. Atanasiu: Recunosc afirmațiile, nu și contextul. Nu îl numesc eu premier pe Predoiu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel