Mircea Ionescu Quintus, analiză dură pentru parlamentari: Nepricepuți

Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, fost şef al Senatului, mărturisește că este întristat de imaginea Parlamentului actual, apreciind că mulți dintre aleșii poporului sunt foarte tineri și nepricepuți.

Seniorul liberal, Mircea Ionescu Quintus, susţine ideea unei reforme a Parlamentului, anunţată de PSD şi PNL, și explică de ce nu este mulțumit de actualul Parlament. 

"Sunt întristat în ce stadiu coborât ne-am aşezat prin ceea ce ar trebui să facă Parlamentul şi parlamentarii (...). Din nefericire, mulţi dintre ei sunt nepricepuţi. Am fost 12 ani, trei mandate la rând parlamentar, eu ştiu ce mare răspundere are un parlamentar, când este vorba să discute şi în comisii şi în plen o lege. Pentru asta, însă, trebuie să ai un minimum de experienţă de viaţă, un minimum de experienţă juridică şi pe cât se poate, pricepere economică. Din nefericire, sunt foarte tineri. Oamenii ăştia nu s-au aşezat bine în viaţă şi urmează să stabilească viaţa altora",  declarat, joi, la RFI, Quintus.

Pe de altă parte, președintele de onoare al PNL, consideră că ar trebui stabilită "o vârstă minimă, fără să încalci dreptul de a fi ales, atât pentru Senat, cât şi pentru Camera Deputaţilor, care să garanteze mai multă pricepere, mai multă experienţă nu numai de legislaţie şi de alte lucruri, ci de viaţă şi de răspundere.

"Va trebui noi, partidele, să cumpănim foarte bine şi să uităm de rudenii, de prietenii şi de interese şi să trimitem în Parlament oameni care într-adevăr să-şi poată face datoria", este îndemnul seniorului liberal.

Alina Gorghiu: Parlamentul, singura instituție anchilozată, nereformată de 25 de ani

Mircea Ionescu Quintus ar vrea o limită minimă de vârstă de 30 de ani pentru accederea în Parlament sau cel puţin la Senat, vârstă până la care cel care își dorește un mandat de parlamentar are posibilitatea "să-şi facă studii superioare, să se însoare, că şi asta e o treabă, sunt unii care au şi uitat de pe unde vin".

Quintus are mai multe propuneri pentru recredibilizarea Parlamentului.

"În primul rând, obligativitatea participării la şedinţe. Asta am încercat eu să fac, n-a mers pe vremea aia, dar în momentul în care lipseşte, îl amendezi, îi opreşti indemnizaţia de şedinţă şi dacă se repetă, cu amenzi. Disciplina, disciplina!", a explicat seniorul liberal.

Dragnea - Gorghiu, înțelegere de ultimă oră

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel