Alina Gorghiu: Parlamentul, singura instituție anchilozată, nereformată de 25 de ani

Co-președintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, joi, că Parlamentul trebuie reformat, fiind "o instituție anchilozată, nereformată de 25 de ani".

"Am discutat cu președintele interimar PSD Liviu Dragnea despre nevoia de reformă a instituției parlamentare. Este singura instituție anchilozată, nereformată de 25 de ani. Părerea dvs este una jalnică despre Parlament, a electoratului la fel, este supradimensionat, este ineficient. Sunt multe lucruri care trebuie reparate, reconstruite, consolidate pentru a avea Parlamentul o imagine cum trebuie", a afirmat joi Alina Gorghiu la Palatul Parlamentului, citează Agerpres.

Dragnea - Gorghiu, înțelegere de ultimă oră

Întrebată care e cea mai mare problemă a Parlamentului, Gorghiu a evidențiat necorelarea dintre actele normative. "În acest moment ineficiența, pentru că dacă vă uitați pe cifre, pe numărul legilor pe care reușim le adoptăm, este incredibil de mic și mai avem și o problemă de coerență legislativă. Știți foarte bine că sunt zeci de mii de acte normative, foarte multe legi care, din păcate, nu sunt gândite unitar, corelate între ele. Eu sper ca săptămâna viitoare să fiu în măsură să fac publice propunerile PNL. S-a lucrat la acest proiect toată vara, este un proiect destul de amplu și o să-l aducem pe masa acelei comisii pe care dorim să o constituim împreună cu toate partidele parlamentare pentru că aceasta este o temă vitală pentru România, nu pentru opoziție sau pentru putere".

Liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, de altfel, tot azi, că PSD şi PNL au convenit să conceapă un plan pentru recredibilizarea Parlamentului, fiind vorba şi de Regulament, de un cod de conduită al parlamentarului, circuitul legislativ şi atitudinea parlamentarului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel