EXCLUSIV  Mircea Ifrim: ”E un SECRET DE STAT ACEST LUCRU. Problemă de politică de stat”

Academicianul Mircea Ifrim a vorbit, pentru DCNews, despre ”un secret de stat”, o formulă folosit în sport. 

”ADN-ul este la baza structurii genetice și în funcție de secvența bazelor avem diferitele gene cu diferitele caractere.Există o limită superioară de adaptabilitate genetică peste care nu se poate trece. Factorii de mediu nu pot depăși această limită. Mediul poate acționa asupra fondului genetic, dar la scară de generații: o generație, două generații, trei generații duc la modificarea structurii genetice. Mediul are o importanță foarte mare în această structură, dar nu imediată” a spus academicianul Mircea Ifrim, la interviul DCNews

Formulă de calcul în sport

Acesta a continuat: ”Am lucrat împreună cu Nicu Vieru, președintele Federației de Gimnastică, Dumnezeu să-l ierte, sistemul de selecție în gimnastică. Aici, e un secret de stat acest lucru. Pe bază genetică, a anumitor calcule și anumitor coeficienți, determini limita superioră de adaptabilitate genetică. Ce importanță are? Fetița o iei să se antreneze în gimnatică la 5-6 ani, dar dacă la 12-13 ani, când ajunge la vârsta pubertății, ea va fi o hiperfoliculinemică, cu o dezvoltare a bazinului, cu sâni voluminoși, am terminat toată munca pe care am depus-o. Deci, eu trebuie să văd ce va fi atunci, pentru că sunt ani de zile pe care-i investești în muncă.”

Mircea Ifrim a precizat că s-a folosit această formulă în gimnatica românească. 

”Studiind părinți, bunicii, după anumite formule, poți calcula ce reprezintă individul respectiv, cunoscându-i antecentele”, a mai spus academicianul. 

Sportul, politică de stat

De când nu se mai lucrează în sport cu viziunea că sportul este politică de stat și poate, în relațiile externe, reprezintă foarte mult, pentru că dacă te duci în lume și spui Hagi știe toată lumea, dacă spui George Palade, laureat al premiului Nobel, nu știe nimeni. Sportul este o politică de stat. De când nu mai este așa, se pare că nu se mai investește în acest domeniu” a mai subliniat Mircea Ifrim. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel