Mircea Geoană, despre votul în cazul lui Șova: Reputația României și respectul partenerilor internaționali, sacrificate

Interesele personale și de protejare a "relației ombilicale" între premierul Victor Ponta și Dan Șova au fost mai importante decât interesele PSD și ale țării, a declarat, vineri, fostul lider al social-democraților, Mircea Geoană, referindu-se la votul senatorilor privind solicitarea DNA pentru reținerea și arestarea fostului ministru al Transporturilor.

"Este, din păcate, încă un moment în care reputația Senatului și a Parlamentului suferă. Este un vot cu un simbolism mai înalt decât alte momente similare pe care, din păcate, le-am mai văzut în Senat și în Camera Deputaților. Din păcate pentru conducerea PSD și pentru relația între Victor Ponta și Dan Șova, au fost sacrificate reputația României, respectul de care ne bucurăm sau pe care încă îl mai avem în fața partenerilor noștri europeni și transatlantici. Din păcate, interesele personale și interesele de protejare a relației ombilicale între Ponta și Șova au fost mai importante decât interesele PSD și decât interesele țării", a declarat senatorul Mircea Geoană, la Institutul Național de Statistică, potrivit Agerpres.

Senatorii au respins, miercuri, solicitarea DNA privind reținerea și arestarea preventivă a fostului ministru al Transporturilor, Dan Șova, acuzat de săvârșirea a trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu în dosarul privind fapte de corupție la companiile energetice Turceni și Rovinari. Din 151 de voturi exprimate, 79 voturi fiind "pentru", 67 "contra" și 5 voturi anulate, însă nu s-a întrunit majoritatea necesară, respectiv 85 de voturi "pentru", conform regulamentului Senatului.

CCR a schimbat data la care se vor judeca contestațiile în cazul imunității lui Dan Șova

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel