Mircea Geoană, avertisment după alegerile regionale din Spania: Același lucru se va întâmpla și în România

Senatorul Mircea Geoană atrage atenția asupra mesajului pe care îl transmite rezultatul alegerilor din Spania, apreciind că la fel se va întâmpla și în România cu partidele mari.

În opinia senatorului Mircea Geoană, fost lider la PSD și actual lider al Partidului Social Românesc (PSRO), aflat în alianță cu PNL, prevestește un destin crunt partidelor mari din România.

"Alegerile regionale din Spania confirmă declinul partidelor tradiționale în Europa. Ascensiunea noilor partide de stânga, dar și de centru, indică că "indignarea" cetățenilor spanioli capătă o exprimare politică coerentă. Același lucru se va întâmpla și în România, unde cartelul partidelor tradiționale se află pe o inevitabilă pantă descendentă, nemaiputând ține pasul cu exigențele crescute ale cetățenilor pentru buna guvernare, cinste și profesionalism în viața publică", a scris Mircea Geoană pe Facebook. 

Federica Mogherini: Rezultatele alegerilor din Spania și Polonia demonstrează că Europa trebuie să se schimbe

Amintim că spaniolii au sancționat duminică la urne guvernul și PP pentru politicile de austeritate, deschizând porţile primăriilor din Barcelona şi Madrid "indignaţilor", în timp ce noul partid de stânga Podemos și-a confirmat locul al treilea pe scena politică a ţării.

Alegerile de duminică din Spania, considerate un test înaintea scrutinului naţional de la sfârşitul anului, au relevat, de asemenea, o scădere a influenţei nu doar a PP, ci și a PSOE, principalele două partide din ţară.

Totodată, în Polonia, conservatorul Andrzej Duda a câştigat alegerile prezidenţiale care au avut loc duminică cu peste 51% din voturi, învingându-l în al doile tur de scrutin pe președintele în exercițiu Bronislaw Komorowski. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel