Mircea Dușa, reacție după promulgarea legii privind pensiile militarilor

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a oferit, joi, o primă reacție după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind pensiile militare de stat, afirmând că această măsură repară nedreptățile la care au fost supuși militarii pensionați.

După un proces complex de elaborare, la care au participat specialiștii din cadrul MApN, MAI, SRI, SIE, SPP, STS și ai ministerului Justiției, precum și reprezentanți ai asociațiilor cadrelor militare în rezervă și în retragere și ai sindicatelor din domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale, Guvernul PSD-UNPR-ALDE repară, astfel, nedreptățile la care a fost expuși, în mod nejustificat, pensionarii militari", a declarat ministrul Apărăarii, Mircea Dușa, potrivit Agerpres.

De asemenea, el precizează că această măsură, alături de alte decizii din sistemul militar, arată prețuirea Guvernului pentru militari.

"În ultimii doi ani, Guvernul a adoptat și alte decizii legate de sistemul militar, cum ar fi ridicarea vârstei de pensionare pentru militarii profesioniști și eliminarea discriminării din lege care se referea la interzicerea cumulării pensiei cu alte venituri de la stat. Toate aceste măsuri demonstrează angajamentul permanent și respectul Guvernului pentru militari, adăugat acesta.

Klaus Iohannis a promulgat Legea pensiilor speciale pentru militari

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel