Tribunalul București a hotărât dacă Diaconu poate candida la europarlamentare. Chirieac: "Este o decizie corectă"

Contestația lui Mircea Diaconu a fost acceptată. Tribunalul București i-a dat dreptate, astfel încât decizia BEC-ului a fost anulată. Decizia nu este încă definitivă.

Tribunalul Bucuresti a decis azi că maestrul poate candida la alegerile europarlamentare din 25 mai.

"Pot candida (...). Mi-e frică. Am încredere în Justiție, dar mi-e frică. Justiția apare cu adevărat în clipa când apare și a treia persoană. Sunt două opinii divergente. Când cineva bate cu ciocanul, atunci e justiție. Din păcate, la noi se întâmplă acest lucru foarte târziu. Să nu credeți că mie îmi este ușor", a spus Mircea Diaconu la Antena 3.

Decizia pronunțată sâmbătă poate fi atacată cu contestație la Curtea de Apel București.

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acest subiect, spunând că este o decizie corectă.

"Cred că este o decizie corectă a Justiției. Decizia în sine face cinste Justiției din România care nu se lasă influențată de zicerile unora și altora în privința maestrului Mircea Diaconu. Este o nouă victorie a domniei sale împotriva acestui sistem. Voința a peste 100.000 de cetățeni a fost exprimată liber vizavi de participarea la europarlamentare. Știți foarte bine că s-au opus ANI și BEC, dar iată că Justiția...  deocamdată două instanțe au dat dreptate lui Mircea Diaconu și milioanelor de români care nu au înțeles de ce Mircea Diaconu a fost nevoit să demisioneze din Senat. Cu siguranță, BEC va ataca decizia. Dacă nu BEC, probabil o va face ANI. Cineva va ataca decizia, până când și ultima instanță competentă se va pronunța. Nu putem ști dacă domnul Mircea Diaconu va merge la alegerile europarlamentare. ", a spus Bogdan Chirieac la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel